Teeman klassisen musiikin ohjelmia heinä- ja elokuussa 2022

perjantai 1.7.

klo 12.00 Porgy ja Bess

Metropolitan-oopperan Grammy-palkittu tuotanto vuodelta 2020. Päärooleissa esiintyvät bassobaritoni Eric Owens ja sopraano Angel Blue.

(Uusinta edelliseltä sunnuntailta)

sunnuntai 3.7.

klo 15.25 Kohti kurimusta & Alas kurimukseen

Dokumentti ja teos: norjalainen Arctic Philharmonic Orchestra esittää Philip Glassin säveltämän, Edgar Allan Poen novellin inspiroiman teoksen Lofoottien jylhissä maisemissa.

(Uusinta)

sunnuntai 10.7.

klo 16.30 Shanghain sinfonikkojen tarina

Shanghain sinfoniaorkesterin 140-vuotinen historia on esimerkki idän ja lännen liitosta ja musiikin voimasta.

(Uusinta)

maanantai 11.7.

klo 12.00 Orkesterin edessä

Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat nuoria muusikoita, jotka ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. He opiskelevat orkesterin johtamista maailmankuululla Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla. Kuinka näille uraansa aloitteleville nuorille käy, kun he astuvat orkesterin eteen?

O: Anna-Karin Grönroos.

(Uusinta)

sunnuntai 17.7.

klo 13.5. Jorma Elon baletti Sibeliuksen elämästä

Suomen kansallisbaletin 100- vuotisjuhliin kuuluu myös Jorma Elon uutuusbaletti Jean Sibeliuksen elämästä ja luovuudesta. Säveltäjä Sibeliuksen elämä ei olisi ollut mahdollista ilman Ainon rakkautta. Musiikkina Sibeliuksen sekä Richard Straussin teoksia.

sunnuntai 17.7.

klo 16.00 Rakkaudesta musiikkiin Tbilisissä

Georgian pääkaupunginTbilisin yläpuolisilla kukkuloilla on kuuluisa Paliashvilin musiikkiopisto, jonka tunnetuimpia oppilaita ovat olleet viulisti Lisa Batiashvili ja pianisti Khatia Buniatishvili. Koulu kamppailee elämästään. Rakennus rapistuu, soittimia ei tahdota enää saada vireeseen ja monet opettajat voisivat olla oppilaittensa isoisovanhempia. Talossa huokuu kuitenkin rakkaus musiikkiin ja soittajiin. Maria Stockerin dokumentti kasvamisesta ja vanhenemisesta, jäähyväisistä ja uudesta alusta, unelmista ja toiveista.

sunnuntai 24.7.

klo 16.00 Esa-Pekka Salonen: San Franciscon avajaiset

Kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen aloitti San Franciscon sinfoniaorkesterin musiikillisena johtajana v. 2020, mutta koronapandemian takia vasta 1.10.2021 päästiin kunnolla vauhtiin. Yleisöä riemastuttanut innovatiivinen musiikitapahtuma sisälsi mm. tanssia ja jazzia. John Adamsin ja Silvestre Revueltasin musiikin ohella kuultiin ja nähtiin koreografi Alonzo Kingin LINES-tanssiryhmän tulkinta argentiinalaisen Alberto Ginasteran Estancia-teoksen neljästä tanssista. Jazz-osuuden tähtenä loisti palkittu basisti ja laulaja Esperanza Spalding.

(Uusinta)

sunnuntai 31.7.

klo 16.20 Tanssien vapauteen

Prix Italian voittaneessa dokumentissa tutustumme viiteen ranskalaiseen naiseen Marseillen vankilassa. Huippukoreografi Angelin Preljocaj tarjoaa heille mahdollisuuden löytää ja vapauttaa itsestään uusia puolia.

(Uusinta)

lauantai 6.8.

klo 20.00 Tampere filharmonian puistokonsertti

Santtu-Matias Rouvalin johtama Puistokonsertti tarjoilee tuttuun tapaan klassisen musiikin helmiä ja rentoa piknik-tunnelmaa Sorsapuistossa. Viivästetty suora lähetys.

sunnuntai 7.8.

klo 16.10 Morriconen kaksintaistelu

Tanskan radion sinfoniaorkesterin teemakonsertissa kuullaan Ennio Morriconen sekä mm. Nino Rotan elokuvamusiikkia.

(Uusinta)

sunnuntai 14.8.

klo 15.05 La Traviata Ranskan kansallisoopperasta

Simon Stonen ohjaama sensaatiomaisen menestyksen saavuttanut Verdi-tuotanto on todellinen La Traviata 2.0! Päärooleissa Pretty Yende ja Catherine Trottmann.

sunnuntai 21.8.

klo 15.55 Cunningham

Amerikkalainen koreografi ja tanssija Merce Cunningham (1919 – 2009) oli yksi modernin tanssin huomattavimmista kehittäjistä. 70-vuotisen uransa aikana hän loi noin 180 koregrafiaa.

(Uusinta)

sunnuntai 28.8.

klo 15.00 Kesäkonsertti Schönbrunnista

Wienin fillharmonikot juhlistavat perinteiseen tapaan kesää Schönbrunnin linnan edustalla Wienissä. Orkesteria johtaa tänä vuonna latvialainen Andris Nelsons. Solistina on ranskalainen sellisti Gautier Capuçon.

(Uusinta)

Edellinen artikkeliHeinäkuun Ylen klassiset
Seuraava artikkeliChicagon sinfoniaorkesterin kaksi maailmaa