RONDO ARVIOI Kirjat Kulinaristi Sibelius

Kulinaristi Sibelius

Sibeliuksen poydassa
Risto ja Ritva Lehmusoksa: Jean Sibeliuksen pöydässä. Auditorium 2014. 232 s.

Ainolassa panostettiin myös silmänruokaan. Juhlaserviisin nähdessään Sibeliuksen kerrotaan aina tokaisseen ” Jaaha nyt on sunnuntai”. Kirjan kuvitusta.

 

Hauskalla tavalla muista Sibelius – kirjoista poikkeaa Risto ja Ritva Lehmusoksan Jean Sibeliuksen pöydässä. Säveltäjän mieltymykset hyvään ruokaan ja etenkin juomaan ovat toki tulleet monesti esille, mutta tässä kirjassa ruoka ja syöminen on todellakin asetettu käsittelyn ytimeen.

Komeankokoisessa ja -näköisessä lahjakirjassa säveltäjän kanssa tehdään ruokamatkaa Hämeenlinnan poikavuosista Ainolan hiljaisuuteen saakka. Herkkuja ja arkisempiakin ruokia notkuvissa pöydissä istutaan yhtä lailla Ainolan ruokasalissa tai Hotelli Kämpissä kuin eri ravintoloissa maailmalla.

Mitään uutta Sibeliuksesta ei paljastu, ellei sellaisena pidä kuvauksia Aino Sibeliuksen puutarhanhoidosta tai mainintaa säveltäjän tavasta valmistaa itse aterioilla tarjottava salaatinkastike. Kepeästi kirjoitettu teksti runsaine resepteineen on kuitenkin ehdottoman viihdyttävää luettavaa.

Katja Hagelstamin ottamat valokuvat herkullisista annoksista ja tunnelmallisista interiööreistä ovat komeita ja jäävät kiehtomaan mieltä. Ja ehkä joitakin ruoista, vaikkapa pinaatticannelloneja, voisi kokeilla kokata itsekin.

Marjo Jääskä

[td_block_ad_box spot_id=”sidebar” spot_title=””]
[td_block_ad_box spot_id=”custom_ad_4″ spot_title=””]

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version