perjantai syyskuu 20. 2024

Tampere Jazz Happening on tänä vuonna suomijazzin näyteikkuna

Mika Mylläri. © Jani Mahkonen

Vuodesta 1982 järjestetty Tampere Jazz Happening käynnistyy huomenna 29.10. ja jatkuu pyhäinpäivän yli sunnuntaihin 1. marraskuuta. Perinteisesti festivaali on esitellyt taiteellisesti huomionarvoisia ulkomaisia nimiä, mutta koronatilanteen vuoksi tämän vuoden ohjelma on tavallista pienimuotoisempi ja koostuu vain kotimaisista artisteista ja yhtyeistä.

Festivaali alkaa torstaina Pakkahuoneella tamperelaisvoimin laulaja Kielo Kärkkäisen, rhythm & blues -vaikutteisen Masa Orpana Honkin sekä rockin ja jazzin välimaastossa kulkevan Utopianistin voimin. Perjantaina Pakkahuoneen lavalla kuullaan progelegenda Jukka Gustavsonin Prognosis-yhtyettä ja harpisti-pianisti Iro Haarlan kvartettia. Telakalla puolestaan esiintyvät nuoremman polven artistit, ahvenanmaalainen laulaja-rumpali Amanda Blomqvist sekä laulaja-kosketinsoittaja Selma Savolaisen yhtye Selma Juudit Alessandra.

Lauantai-iltapäivä on saksofonistien juhlaa, kun Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen soittavat molemmat Reiska Laineen kvintetissä, ja Joakim Berghällin Dark Roast 006:ssa on kokonaiset kolme baritonisaksofonia. Telakalla soittavat illalla Gourmet, Mikko Pettinen Why Not sekä trumpetisti Mika Myllärin henkiin herätetty MMQ. Pakkahuoneella illan päättävät Antti Lötjönen Quintet East sekä Timo Lassy & Teppo Mäkynen. Sunnuntaina esiintyvät Verneri Pohjola & Tuomo Prättälä, Mortality, Timo Lassy Band ja Matti Salo Quartet.

Tuoreimmat uutiset