maanantai syyskuu 16. 2024

Korsholman musiikkijuhlat elämää ilmaisemassa

Lotta Wennäkoski on Korsholman musiikkijuhlien vuoden teemasäveltäjä. © Maarit Kytöharj / Music Finland

Vaasassa, Mustasaaressa ja ympäryskunnissa järjestetään tulevasta torstaista torstaihin 37. kertaa Korsholman musiikkijuhlat. 25.7.-1.8. pidettävän festivaalin teemana on Elämä – Sic vita.

Festivaalin vuoden teemasäveltäjä ja säveltäjävieras on Lotta Wennäkoski, jonka musiikkia on kymmenessä eri musiikkijuhlien konsertissa, mukaanlukien kaksi kantaesitystä. Toinen säveltäjähuomio on Armas Järnefeltissä, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut 150 vuotta. Lisäksi musiikkijuhlilla saa kantaesityksensä Olli Kortekankaan kirkko-ooppera Elämänkuvat, joka kantaesitetään festivaalin viimeisenä päivänä Isonkyrön vanhassa kirkossa Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien, Vaasan oopperakuoron ja lapsikuoron sekä solistien Päivi Nisulan ja Waltteri Torikan voimin.

Konserttiohjelmista löytyy eri aikakausia Dowlandin ja Händelin ajoista Thomas Adèsin, Sally Beamishin ja Lera Auerbachin kaltaisiin eläviin säveltäjiin. Vierailevia kokoonpanoja ovat muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri Dalia Stasevskan tahtipuikon alla, Musethica-kvartetti, Atos-trio, Vertavo-kvartetti ja Tora Augestad Band. Ulkomaisia vieraita ovat mm. Jaan Bossier, Olivier Trendl, Stefan Heinemeyer, Anette von Hehn, Anna Petrini ja Anders Jonhäll. Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii viulisti Cecilia Zilliacus.

Tuoreimmat uutiset