Barokkijoululauluklubilla tuudittaudutaan joulun tunnelmaan

Kauneimmat barokkijoululaulut -konserteissa solisteina kuullaan mm. Sani Aartelaa ja Jussi Salosta. © (Sanin kuva) Jouni Haarala

Kaikki eivät välttämättä tiedä, että joululaulu Heinillä härkien kaukalon on lähtöisin barokin ajan Ranskasta ja jokaiselle ainakin koulun joulukirkosta tuttu Enkeli taivaan Martti Lutherilta peräisin. Kauneimmat barokkijoululaulut -konserteissa kuullaan ja lauletaan yhdessä tuttuja ja vieraampiakin barokin ajalta peräisin olevia joululauluja. Barokkijoululaulukauden korkkasi jo 13. päivä tenori Jussi Salosen ja Ensemble Nylandian konsertti Helsingissä Kalliosalissa. Konsertit jatkuvat 22. joulukuuta saakka.

Kiertueen solistikaartiin kuuluvat tänä Salosen lisäksi vuonna Sani Aartela, kontratenori Teppo Lampela, ja savonlinnalainen sopraano Kaisa Makkonen. 10-vuotias konserttikiertue levittää joulutunnelmaa pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereelle ja Savonlinnaan. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen ovat kiertäneet yhtyeensä kanssa vuosien ajan joulukonserteissa ympäri Suomea. Vuonna 2020 Aviador Kustannus julkaisi trion nuottikirjan Kauneimmat barokkijoululaulut ukulelelle ja nokkahuilulle.

18. joulukuuta lauluja kuullaan Teatteritalo Universumissa Helsingissä, 20. päivä Teatteriravintola Kivessä Tampereella ja 21. päivä Espoon sekä 22. päivä Helsingin tuomiokirkossa.

Tarkemmat tiedot konserteista löydät täältä.

Edellinen artikkeliMusta Hevonen haluaa elvyttää trumpettiharrastuksen tulevaisuutta
Seuraava artikkeliTapiolassa vastaparien ja tasapainottelun ilta