maanantai kesäkuu 17. 2024

Tammisaaressa klassikoita sekä uudempaa suomalaista

Suomalaisen Kamariorkesterin kapellimestarina toimii Jukka-Pekka Saraste. Kuvalähde: artisti

Suomalaisen Kamariorkesterin vuosittain järjestämät Tammisaaren kesäkonsertit pidetään tänä vuonna 31.7.–4.8. Kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen johdolla kuullaan sekä klassikkoteoksia menneiltä vuosisadoilta että suomalaisia 2000-luvun teoksia. Keskiviikon ja perjantain konserteissa myös Suomalaisen kamariorkesterin Nuorisoakatemia vahvistaa orkesterin rivejä.

Keskiviikon avajaiskonsertissa Tammisaaren kirkossa on vieraana pianisti Iiro Rantala, vaihteeksi myös puhtaan klassisissa maisemissa Mozartin pianokonserton nro 21 solistina. Välisoittona ennen Mozartin sinfoniaa nro 41 kuullaan Rantalan Tears for Esbjörn. Torstain pianistivieras on Olli Mustonen, joka niin ikään toimii Mozart-solistina pianokonsertossa nro 24; ohjelmassa on myös Mustosen Triptyykki sekä Schubertin kuudes sinfonia.

Perjantaina vahvuuksiin astuvat mezzosopraano Virpi Räisänen ja tenori Christian Juslin, kun orkesteri kantaesittää Sebastian Hillin Peachin, seuranaan Franz Lehárin, Giuseppe Verdin, Benjamin Brittenin ja Joseph Martin Krausin teoksia. Lauantaina viimeisessä konsertissa (ennen sunnuntaiaamun musiikkijumalanpalvelusta) Fiskarsin vanhalla veitsitehtaalla kuullaan Ludwig van Beethovenin 9. sinfonia, solisteinaan Räisäsen ja Juslinin lisäksi Virva Puumala ja Jaakko Kortekangas.

Tuoreimmat uutiset