perjantai syyskuu 20. 2024

Taavi Oramolle kaksoiskiinnitys Tapiola Sinfoniettaan ja Vocal Espooseen

© Tero Ahonen

Kapellimestari, klarinetisti ja laulaja Taavi Oramo on valittu Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi kaudelle 2019-20 sekä Vocal Espoo -kuorofestivaalin taiteelliseksi johtajaksi vuodelle 2020, jolloin tapahtuma järjestetään seuraavan kerran.

Oramo (s. 1990) suoritti kapellimestaridiplominsa viime syksynä Tapiola Sinfoniettaa johtaen. Konsertissa oli vieraana myös improvisatorinen puupuhallinyhtye Tölöläb, jonka jäsen Oramo on. Residenssitaiteilijana hän suunnittelee kaksi konserttikokonaisuutta toimintakaudelle. ”Tapiola Sinfoniettalla on vahva oma tahto ja persoonallinen soittokulttuuri, mistä johtuen yhteistyö on minulle upea kasvun paikka. Odotan yhteistyöltä Tapiola Sinfoniettan kanssa syviä sukelluksia ihmeellisiin mielenmaisemiin, elämänmakuista tekemisen meininkiä ja molemminpuolista heittäytymistä”, kertoo Oramo tiedotteessa.

Vocal Espoo -festivaalin johtajuuden Oramo perii Pasi Hyökiltä, joka toimi tapahtuman taiteellisena johtajana vuodet 2014–18. ”Festivaalista tulee ihmisäänen juhla. Ohjelmaan tulee mahtumaan genreen katsomatta kaikenlainen musiikki, jossa ihmisäänellä on keskeinen rooli. Painotus on vahvasti kotimainen, ja luvassa on sekä tuttuja suosikkiteoksia ja -tekijöitä että tuoreita räätälöityjä tapahtumia”, Oramo sanoo. Tänä keväänä hän tekee kapellimestaridebyytit Helsingin kaupunginorkesterissa sekä Tampere Filharmoniassa, ja kaudella 2019-2020 koittaa Norjan debyytti BIT20 Ensemblen kanssa.

Tuoreimmat uutiset