perjantai syyskuu 20. 2024

Tampereen Sävelessä pohjoismaisia huippukuoroja ja lauluyhtyeyhteistyötä

AcaCartelli tuo yhteen kolme suomalaista huippulauluyhtyettä. © Petri Anttila / Helsingin juhlaviikot

Kesäkuun 4.–9. päivä Tampereelle rantautuu jälleen vokaalimusiikin festivaali Tampereen Sävel. Tapahtuman yhtyelaulukilpailu juhlii samalla 30. vuottaan, jota juhlitaan myös näyttelyllä Tampere-talolla.

Vierailijakonserteissa esiintyvät muun muassa Nordic Choir Expedition –sarjan alla Ars Nova Copenhagen (Tanska), Det Norske Solistkor (Norja), Eric Ericsons Kammarkör (Ruotsi) ja Helsingin kamarikuoro. Suomalaisen Kuoronjohtajakilpailun 2018 palkintokonsertissa Tampere Cappellaa johtaa kilpailun voittaja Elisa Huovinen. Ulkomaisista lauluyhtyeistä vieraiksi saapuvat saksalainen Quintense sekä monikansallinen Accent.

Kotimainen Club for Five, jossa laulaa myös festivaalin taiteellinen johtaja Tuukka Haapaniemi, esiintyy Tampere Filharmonian säestyksellä 5.6., ja 8.6. puolestaan yhtye yhdistää voimansa Rajattoman ja FORKin kanssa AcaCartelli -kokoonpanoksi. Festivaaliklubiohjelmassa on myös folk hop –kvartetti Tuuletar ystävineen. Haapaniemi on myös mukana vastaperustetussa Uudessa Kipparikvartetissa, joka sekin esiintyy ohjelmassa 6.6.

Kuorokatselmuksessa 47 kuoroa seitsemästä eri maasta kisaavat kulta- ja hopealeimoista. Suurin osa ilmoittautuneista on nais- ja sekakuoroja, mutta mukana on myös mies-, nuoriso- ja lapsikuoroja. Yhtyelaulukilpailuun valikoitui äänitekarsinnan perusteella 12 yhtyettä kuudesta eri maasta, viisi yhtyeistä ovat suomalaisia. Loppukilpailu käydään Tampere-talon Pienessä salissa 5.–6.6.

Tuoreimmat uutiset