perjantai syyskuu 20. 2024

Radiot hiljenivät muistamaan vuoden kestänyttä musiikkialan kriisiä

Kuva: LiveFIN ry

Tänään klo 14:05–14:06 kolmetoista suomalaista radiokanavaa osallistui musiikkitapahtumien etujärjestön ja verkoston LiveFIN ry:n järjestämään Vuosi hiljaisuutta -kampanjaan viettämällä hiljaisen minuutin. Tempaus muistutti siitä, että ensimmäisistä tapahtuma-alan rajoitustoimenpiteistä Suomessa tuli tänään kuluneeksi tasan vuosi. Useat artistit osallistuivat eri tavoin muistohetkeen myös sosiaalisessa mediassa.

Elävän musiikin yksityissektori menetti viime vuonna koronan vuoksi 360 miljoonaa euroa eli 80 % alan koko vuoden liikevaihdosta. ”Elävän musiikin ala on sopeuttanut toimiaan ja etsinyt uusia, terveysturvallisia tapoja järjestää musiikkitapahtumia. Näillä toimenpiteillä tartuntariskiä on torjuttu tehokkaasti. Silti tapahtumien järjestämisen mahdollisuuksia on vain kiristetty, eikä vastuullinen toiminta ole avannut minkäänlaisia näkymiä tulevaan”, kertoo LiveFin ry:n tiedotteessa yhdistyksen toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen

”Vieläkään ei ole syntynyt päätöksiä riittävistä tuista ja työkaluista, jotka mahdollistaisivat alan selviytymisen ja näkymän tulevaisuuteen. Ilman pikaisia toimenpiteitä ja riittäviä tukitoimia elävän musiikin tapahtumien järjestäminen vaikeutuu oleellisesti, sillä alan infrastruktuuri murenee ja osaaminen katoaa. Kampanjalla vaadimme päättäjiltä tekoja ennen kuin on liian myöhäistä”, sanoo yhdistyksen hallituksen jäsen ja Ruisrockin vastaava tuottaja Piia Lääveri.

Tällä viikolla helsinkiläinen Sideways-festivaali ilmoitti ensimmäisenä isona kotimaisena festivaalina peruvansa ensi kesäkuun toteutuksensa korona- ja rajoitustilanteen epävarmuuden vuoksi.

Tuoreimmat uutiset