TUOREIMMAT UUTISET Aurora Marthens toiseksi ARD-kilpailussa

Aurora Marthens toiseksi ARD-kilpailussa

Aurora Marthens sai ARD-kilpailusta kivaa potkua kansainväliselle uralleen.

Sopraano Aurora Marthens sai toisen palkinnon kansainvälisen ARD-musiikkikilpailun laulusarjassa. Hänet palkittiin lisäksi yleisöpalkinnolla. Sarjan voittaja oli korealainen baritoni Samueol Park. Kilpailu keskittyy vuosittain eri instrumentteihin ja kokoonpanoihin, ja tällä kertaa vuorossa olivat laulajien lisäksi oboistit, sellistit ja puhallinkvintetit. Muut voittajat olivat venäläinen oboisti Leonid Surkov, venäläinen sellisti Maria Zaitseva ja tshekkiläinen Alinde-puhallinkvintetti.

Kaikki kilpailijan esiintyvät 18.–20.9. kolmen orkesterin solistina Münchenissä. ARD-kilpailu on suurimpia maailmassa. Tänä vuonna alkukarsinnan jälkeen siinä esiintyi peräti 312 muusikkoa tai laulajaa. Suurin osallistujamäärä, 51, oli Etelä-Koreasta. Toisin kuin monet läntiset musiikkikilpailut, ARD-kilpailu piti ovensa auki myös venäläisille. Heidän hyvä sijoittumisensa kertoi siitä, että maassa on paljon esiin pääsyään odottavia lahjakkuuksia.

Aurora Marthens opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja voitti 2017 Timo Mustakallio -laulukilpailun. Hän oli kiinnitettynä Wienin valtionoopperan solistikuntaan kausina 2022–24 kuuluttuaan sitä ennen talon oopperastudioon. Hän kantaesitti 2022 isänsä Timo-Juhani Kyllösen hänelle säveltämän monologioopperan Ilona irti

EI KOMMENTTEJA

Exit mobile version