Kolmen laulukilpailun kesä

 

Laulajat saavat mitellä kesän aikana oikein kunnolla, sillä pandemiasta huolimatta suurempia laulukilpailuja on kolme kappaletta. 7.–8.8. järjestetään Alavuden kirkossa Toivo Kuula -laulukilpailu, ja 14.8. on Aladica-kulttuurikeskuksessa Maarianhaminassa Havets Röst -laulukilpailu, ja Timo Mustakallio -laulukilpailu käydään Savonlinnassa 18.7.

 

Toivo Kuula -laulukilpailuun

valittiin 20 laulajaa. Esikarsintaan tallenteen lähetti 97 kilpailijaa, ja 51 toimitti tuomaristolle alkukilpailutallenteen. Alkukilpailun raadissa toimivat Sirkka Lamminen, Kirsi Tiihonen ja Juha Uusitalo. Kesällä tuomaristoon liittyy Karita Mattila. Alavuden kilpailu on kaksipäiväinen. Semifinaali pidetään 7.8. ja finaali 8.8.

 

Havets Röst

on pohjoismaisille ja baltialaisille klassisille laulajille tarkoitettu laulukilpailu. Kilpailun osallistuja saa olla enintään 30-vuotias. Kilpailuun on esikarsinnan jälkeen valikoitunut 21 laulajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Latviasta. Tuomariston muodostavat Miah Persson, Lilli Paasikivi, Erkki Korhonen, Markus Lehtinen ja Mikael Fagerholm.

 

Timo Mustakallio -laulukilpailuun

pääsevät vuonna 1994 syntyneet tai nuoremmat suomalaiset laulajat. Alkuerä käydään Savonlinnasalissa ja finaali Olavinlinnassa. Tuomariston muodostavat Ville Matvejeff, Erkki Korhonen ja Karita Mattila.

 

 

Edellinen artikkeliVapaat oopperat saavat oman festivaalin
Seuraava artikkeliFestivaalit panevat toivonsa loppukesään