perjantai syyskuu 20. 2024

Tutkimus: Musiikkiterapia vähentää lasten ja nuorten masennusta

musiikkiterapia, kuva Flickr, midiman
Kuva: Flickr/midiman

Viime viikolla Rondo uutisoi, miten muusikot saattavat kärsiä masennuksesta ja ahdistuksesta kolme kertaa muita enemmän. Se, mikä parantaa, on kuitenkin usein juuri musiikki.

Englantilainen Bournemouthin yliopisto ja pohjoisirlantilainen Queensin yliopisto tutkivat yhteisprojektina musiikkiterapian vaikutusta lasten ja nuorten masennukseen. Tutkimuksessa oli mukana 251 lasta, joista noin puolet kävi musiikkiterapiassa normaalin hoitonsa lisäksi, puolet ei. Tutkimusta tehtiin maaliskuusta 2011 toukokuuhun 2014.

Tulokset olivat hyviä. Musiikkiterapiassa käyminen lievensi merkittävästi 8–16-vuotiaiden lasten ja nuorten masennusta sekä paransi heidän itsetuntoaan. Lisäksi yli 13-vuotiaiden nuorten kommunikaatio ja vuorovaikutus parani. Musiikkiterapia paransi myös sosiaalista toimintaa ajan myötä kaikissa ikäryhmissä.

Tutkijatohtori Valerie Holmes kertoo Bournemouthin yliopiston sivuilla tutkimuksen olleen laajin ikinä tehty, masentuneiden lasten ja nuorten musiikkiterapiaan liittyvä tutkimus.

”Tulokset ovat dramaattisia ja korostavat musiikkiterapian tarvetta valtavirran hoitomuotona”, kommentoi puolestaan Every Day Harmony -musiikkiterapiasäätiön johtaja Ciara Reilly.

Tuoreimmat uutiset