perjantai syyskuu 20. 2024

Rondon kirjoittajalle Vuoden Tiedekynä -palkintoehdokkuus

 

Susanna Välimäki.

Rondon kolumnisti Susanna Välimäki on saanut Vuoden Tiedekynä 2017 -palkintoehdokkuuden. Ehdokkuus tuli tiedeartikkelista Stockhausenin monisärmäinen helikopteri-jousikvartetto ja käsitemusiikin haaste (Niin & Näin -lehti 3/2015), jonka Välimäki kirjoitti yhdessä musiikintutkija Juha Torvisen kanssa. ”Monisärmäinen analyysi siitä, miten käsittämätön käsitemusiikki haastaa musiikkia ja maailmaa koskevaa ajatteluamme”, valitsijaraati kuvailee artikkelia.

Filosofian tohtori Välimäki on Turun yliopiston musiikkitieteen lehtori ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti, joka on julkaissut useita musiikintutkimuksen artikkeleita. Rondoon hän on kirjoittanut kolumniaan vuodesta 2015 saakka. Välimäki kirjoittaa myös Syötävät sävelet -nimistä gastromusikologista blogia.

Vuoden Tiedekynä -palkinto jaetaan aina vuorovuosin humanistisen, yhteiskuntatieteen tai ympäristöntutkimuksen alalla. Tänä vuonna palkinto annetaan humanistisen tieteenalan kirjoittajalle tai kirjoittajille. Palkinto on yhteensä 25 000 euroa ja palkinnonsaajan valitsee professori Pirkko Nuolijärvi. Voittaja julkistetaan maaliskuun lopulla.

Kaikki Vuoden Tiedekynä 2017 -palkintoehdokkaat löydät täältä.

Tuoreimmat uutiset