torstai toukokuu 2. 2024

Ensi kesän Kuula-kilpailun välierälaulajat selvillä

Säveltäjä Toivo Kuula (1883–1918). Kuva: Wikimedia Commons.
Säveltäjä Toivo Kuula (1883–1918). Kuva: Wikimedia Commons.

Elokuussa Alavudella käytävän Toivo Kuula -laulukilpailun välieriin pääsi 40 alkueräkilpailijasta mukaan 21 laulajaa. Alkuerävaihe tapahtui sunnuntaina 6. maaliskuuta Helsingissä suljettujen ovien takana. Alavuden kirkossa 13. elokuuta esiintyvät:

Aalto Silja, sopraano
Alamikkotervo Aki, tenori
Döragrip Malin, altto
Eloranta Joonas, tenori
Grönthal Minna, sopraano
Haakana Matias, tenori
Halinen Heikki, tenori
Hautaniemi Mari, mezzosopraano
Hylkilä Annami, sopraano
Kallio Sofia, sopraano
Kopp Eeva-Maria, sopraano
Lehmus Juha, tenori
Nisula Mika, tenori
Pajala Pia, sopraano
Pakkanen Antti, basso
Pikkarainen Juha, basso
Sares Mari, mezzosopraano
Siirala Meri, sopraano
Suominen Olavi, tenori
Takkula Samuli, baritoni
Ziegler Jussi, baritoni

Välierävaiheen ohjelmistossa on kaksi Kuulan säveltämää laulua sekä vapaavalintainen laulu kotimaisesta repertuaarista. Loppukilpailussa 14. elokuuta tulee laulaa myös yksi suomalaisen säveltäjän vuonna 2000 tai sen jälkeen tekemä lied tai aaria.

Kolmatta kertaa järjestettävän laulukilpailun tuomaristoa johtaa Seppo Ruohonen. Muut jäsenet ovat Matti Salminen, Johanna Rusanen-Kartano ja Sirkka Lamminen.

Kilpailussa on ilman ikärajaa yksi yhteinen sarja naisille ja miehille. Esiraati valitsi jo ennen 40 laulajan otantaansa yli puolet hakijoista pois äänitteiden perusteella. Maantieteellisesti osallistuminen on rajattu suomalaisiin ja Suomessa toimiviin ulkomaalaisiin laulajiin.

Edellisen eli vuoden 2012 Kuula-kilpailun voitti baritoni Juhani Alakärppä, pianistinaan Juho Alakärppä. Ensimmäinen kilpailukerta oli vuonna 1987 Vantaalla, jolloin voittaja oli basso Kalevi Olli. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio toimii kilpailun suojelijana.

Tuoreimmat uutiset