perjantai toukokuu 3. 2024

Etnogaalan 2020 palkintoehdokkaat valittu

Vuoden 2019 Kansainvälistyjä -palkinnon sai viime Etnogaalassa Tuuletar. © Saku Metsärinne

Kansanmusiikin ja kansantanssin osaajia palkitsevan Etnogaalan ehdokkaat vuoden 2020 palkinnoille on julkistettu. Torstaina 9.1.2020 Tavastialla Helsingissä pidettävässä Etnogaalassa palkitaan seitsemässä eri kategoriassa.

Vuoden artisti -palkinnosta (myös yhtyeille) kisaavat haitarinsoittaja Antti Paalanen sekä yhtyeet Juurakko ja Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Vuoden kansainvälistyjä -palkintoehdokkaat ovat haitaristit Paalanen ja Johanna Juhola sekä kanteleensoittaja-laulaja Maija Kauhanen. Vuoden tulokas -palkinnolle ehdolla ovat laulaja-lauluntekijä Vili Mustalampi sekä yhtyeet Vildá ja Vimma.

Risteys-palkinnon saaja on henkilö, ryhmä, yhteisö tai taho, joka toiminnallaan edistää kulttuurien kohtaamista ja oikeutta omaan musiikkiin; sen ehdokkaat ovat Eva Jacob, Phillip Page ja Sakari Kukko. Vuoden ilmiö -palkintoon ovat ehdolla Kansallispuku–Folkdräkt -ryhmä Facebookissa, Nordic Dance Helsinki -tanssiklubisarja sekä kuusihenkisen työryhmän Verta, pornoa ja propagandaa, JUMALAUTA! -konserttisarja.

Säveltäjän ja/tai sanoittajan palkitsevaan Vuoden kansanmusiikkitekijä -palkintoon ovat ehdolla Aili Järvelä, Timo Alakotila ja Jaakko Laitinen. Vuoden kansantanssintekijän tittelistä kisaavat Auri Ahola, Timo Saari ja Suistamon Sähkö -yhtye.

Tuoreimmat uutiset