perjantai toukokuu 3. 2024

EU:n nuoriso-orkesterille varmistui vähintään lyhyt jatkotuki

Kuva: Peter Adamik.
Kuva: Peter Adamik.

Euroopan komissio antaa 600 000 euron tuen EU:n nuoriso-orkesterin ensi syyskuussa alkavalle toimintavuodelle. Ratkaisun tulos tuli vain päivä sen jälkeen, kun komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin tiistaina 31. toukokuuta antama lyhyt tiedonanto kertoi erityisesti komissaareille Tibor Navracsics, Günther Oettinger ja Kristalina Georgieva annnetusta tehtävästä etsiä asiaan pikaratkaisu.

”Yhdessä olemme osoittaneet kykymme tehdä tarvittaessa luovia ratkaisuja ja selättää byrokratian menettelyn, kun kyse on kansalaistemme tahdon ajamisesta”, Juncker iloitsee komission uudessa tiedotteessa keskiviikkona 1. kesäkuuta. Hän ehti samalla myös väläyttää, että orkesterin tukimuodoksi viime aikoina tulleen Creative Europe -tukimuodon säädoksiä voidaan muokata nimenomaan monivuotisen aikajänteen suunnittelutyön kannalta suotuisammiksi.

Orkesterin nimeämä ja masinoima #saveEUYO-vaikutuskampanja on kuluneita viikkoina herättänyt tätä kulttuurivaihtoa ja klassista musiikkia tukevia piirejä ympäri Eurooppaa. EU-komissio on ollut toiminnan mahdollistaja vuodesta 1976. Synkistä rahoitusuutisista syntyneiden huolten osoitukseksi tehtyjä nimiartistien musiikkiesityksiä voi katsoa täältä. EU:n nuoriso-orkesterin oman ilmoituksen mukaan sen vuosittainen toiminta vaatii noin miljoonan euron varat. Yhteisö saa edelleen jännittää pitkän ajan tukensa lopullisen varmistumisen puolesta.

Tuoreimmat uutiset