lauantai huhtikuu 20. 2024

Helsingin juhlaviikkojen tilalla juhlaviikonloppu

Saxtronauts-yhtye konsertoi pihalla. Kuvalähde: Helsingin juhlaviikot

Koronapandemian varotoimenpiteiden vuoksi Helsingin juhlaviikot ovat peruuntuneet, mutta kulttuurinnälkäiset voivat lohduttautua Helsingin juhlaviikonlopulla, joka järjestetään 21.–23. elokuuta. Sen kolme konserttikokonaisuutta nähdään Ylen kanavilla ja Yle Areenassa.

Perjantaina 21.8 Helsingin kamarikuoro esittää 85-vuotisjuhlaansa viettävän Arvo Pärtin Passio-teoksen. Lauantain pihakonsertti 22.8 on pyhitetty kevyelle musiikille, kun estradille nousevat Erja Lyytinen, Jesse Markin, Pariisin Kevät ja Ruusut. Viikonlopun päättää erikoispitkä klassisen musiikin ja jazzin konserttikokonaisuus sunnuntaina 23.8, jossa on luvassa vapaan kentän klassista musiikkia ja jazzia muun muassa Aki Rissanen Triolta, Tölöläbiltä, Elifantreelta ja defunensemblelta.

Lisäksi juhlaviikonlopun aikana eri puolille kaupunkia levittäytyvät korttelikonsertit tarjoavat helsinkiläisille taloyhtiöille mahdollisuuden toivoa huippuluokan taide-elämyksiä omille pihoilleen. Korttelikonserteille sopivia esityspaikkoja laidasta laitaan etsitään osoitteessa helsinkifest.fi parhaillaan käynnissä olevalla avoimella haulla. Lyhyitä, kotimaisten taitelijoiden luomia yllätysesityksiä toteutetaan yhteensä noin 20 kappaletta. Osa korttelikonserteista kuvataan ja striimataan verkon välityksellä. Juuri ennen Juhlaviikonloppua avautuu Kansallisoopperan Alminsaliin myös Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven vuorovaikutteinen teos Laila.

“Juhlaviikonlopun ajatus syntyi halusta tuoda taide turvallisesti ihmisten lähelle, kun emme voi kutsua koolle suuria yleisöjä. Teemme taidetekoja kumppanien kanssa ja tarjoamme vapaan kentän taiteilijoille esiintymismahdollisuuksia. Elokuussa taide kuuluu kaikkialle!” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari

Tuoreimmat uutiset