torstai toukokuu 30. 2024

Iirisilona Segerstam Timo Mustakallio -laulukilpailun voittoon

Huikeita laulajalupauksia Iirisilona Segerstamia ja Gabriel Kivivuori Serenoa voidaan kuulla jo torstaina Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla. © Jussi Silvennoinen

Sopraano Iirisilona Segerstam on voittanut 32. valtakunnallisen Timo Mustakallio -laulukilpailun. Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinnon sai baritoni Gabriel Kivivuori Sereno. Kilpailu käytiin Savonlinnan oopperajuhlien yhteydessä.

“Kilpailun taso oli alkukilpailusta asti erittäin kova, mutta voittaja häikäisi huikealla instrumentillaan”, kuvailee tuomariston puheenjohtaja, oopperajuhlien johtaja Ville Matvejeff. “Iirisilona Segerstam on herkkä tulkitsija, joka omaa mielettömän instrumentin ja huikeat äänivarat. Laulajan potentiaali on valtava, ja sitä me tässä kilpailussa etsimmekin”. 

Iirisilona Segerstam opiskelee Metropolia Ammattikorkeakoulussa Reetta Haaviston johdolla. Hän on kapellimestari-säveltäjä Leif Segerstamin tytär, ja isä nimesi sinfoniansa nro 99 hänen mukaansa. Gabriel Kivivuori Sereno on vasta 19-vuotias, Joensuusta Helsinkiin muuttanut suomalais-meksikolainen lahjakkuus.

Kilpailun alkuerään osallistui 16 ja finaaliin 8 laulajaa. Tuomaristoon kuuluivat Matvejeffin lisäksi sopraano Anu Komsi sekä pianisti Erkki Korhonen. Pääpalkinto on 15 000 euroa ja Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston palkinto 10 000 euroa. 

Voittajat esiintyvät Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoossa torstaina 20.7.

 

Tuoreimmat uutiset