torstai toukokuu 30. 2024

Joonas Ahonen professoriksi Kölniin, Tarmo Peltokoski levyttämään huippumerkille

Joonas Ahonen on kunnostautunut uuden pianomusiikin mutta yhtä lailla vanhojen pianojen taitajana. Hän on viime vuodet toiminut Klangforum Wienin pianistina. © Julia Wesely

Pianisti Joonas Ahonen on valittu professoriksi Saksan suurimpaan musiikkikorkeakouluun, Hochschule für Musik und Tanz Kölniin. Professuurin erikoisalana on uusi pianomusiikki. Ahonen seuraa tehtävässä Pierre-Laurent Aimardia. Tunnettuja HfMT:n professoreina toimineita ovat mm. Karlheinz Stockhausen, H.W. Henze, Mauricio Kagel ja B.A. Zimmermann. Suomessa Ahosta voi tänä syksynä kuulla vielä alkavalla viikolla Janne Nisosen johtaman Tapiola Sinfoniettan solistina. Konsertit ovat 26.10. Tapiolasalissa ja 27.10. Temppeliaukion kirkossa.

Myös pianistina aloittanut ja nykyisin enemmän kapellimestarina toimiva Tarmo Poltokoski on edennyt urallaan uuteen lakipisteeseen tehtyään levytyssopimuksen Deutsche Grammohonen kanssa. Suomalaisista ainoastaan Esa-Pekka Salosella on aiemmin ollut sopimus perinteikkään ”keltaisen merkin” kanssa. Peltokoski on äänittänyt ensimmäisen DG-albuminsa Deutsche Kammerphilharmonie Bremenin kanssa. Hän johtaa Mozartin sinfoniat nro 35, 36 ja 40. ja esittää kolme soolopianoimprovisaatiota, joista jokainen perustuu yhteen sinfonioista. Levy julkaistaan ​​toukokuussa 2024.

Tarmo Petokoskella riiittää pestejä: Kammerphilharmonie Bremenin päävierailija, Latvian kansallisorkesterin ylikapellimestari, Rotterdamin filharmonisen orkesterin päävierailija ja Toulousen kansallisorkesterin tuleva musiikillinen johtaja.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset