perjantai toukokuu 3. 2024

Kansallisoopperan kausiohjelma julkaistu

Joutsenlampi saapuu David McAllisterin koreografiana. © Jonas Lundqvist

Kansallisooppera ja -baletti ovat julkaisseet kauden 2021–22 ohjelmistonsa. Tulevaa kautta merkkaavat niin Hannu Linnun ylikapellimestarikauden alkaminen kuin teossiirrot ja -peruutukset. Wagnerin Ring-sarja jatkuu Valkyyrialla vasta syksyllä 2022, samoin Kaija Saariahon uutuusooppera Innocence on siirretty ensi vuoden syksyyn.

Syyskausi avautuu Damiano Micheletton ohjauksella ”oopperahistorian tunnetuimmasta tuplasta” eli Pietro Mascagnin Cavalleria rusticanasta ja Ruggiero Leoncavallon Pajatsosta. Tammikuussa ensi-iltaan tulee Benjamin Brittenin ooppera Billy Budd, joka kuullaan ensi kertaa Kansallisoopperassa; Richard Straussin Salome saapuu Christof Loyn uutena ohjauksena maaliskuussa. Paluun tekevät muun muassa Tosca, La traviata ja Oopperan kummitus, ja Karita Mattila saa ensi keväänä sooloillan.

Baletin puolella kausi alkaa Aram Hatšaturjanin Spartacuksella, ja Tšaikovskin Joutsenlampi saa uuden tulkinnan 100-vuotiaan Kansallisbaletin kunniaksi. Jean ja Aino Sibeliuksen rakkaustarina saa balettitulkinnan Sibeliuksen säveliin, ja toukokuussa 2022 nähdään Kenneth Kvarnströmin, Johanna Nuutisen ja Tero Saarisen uutuusteokset esityksessä Tripla: Made in Finland.

Tuoreimmat uutiset