tiistai huhtikuu 30. 2024

Kapellimestarilupaus isolle agentuurille

Klaus Mäkelä. Kuva: Heikki Tuuli.

 

Vuonna 1996 syntynyt kapellimestari Klaus Mäkelä on tehnyt maailmanlaajuisen artistisopimuksen klassisen musiikin jättiagentuuri HarrisonParrottin kanssa. Vahvana sellistinäkin tunnettu Mäkelä on tähän mennessä johtanut kotimaassa muun muassa Helsingin kaupunginorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria. Hänen julkinen debyyttinsä oli Kirkkonummen orkesterin kanssa vuonna 2012. Tämän vuoden aikana ohjelmaan kuuluvat konsertit Göteborgin sinfoniaorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Mäkelän koulutuksesta on vastannut Jorma Panula. ”Johtamisessa opiskelu orkesterin kanssa on tavallaan vasta nyt alkamassa. Kapuhomman ja sellonsoiton kombossa molemmat asiat tukevat toisiaan, ja pitää ottaa fiksuja ohjelmia, että ehtii valmistaa kaiken ja tehdä laadukkaasti”, nuori muusikko kertoi Rondo Classicille syksyllä 2014 ennen HKO-debyyttiään.

Lontoossa ja Münchenissä majaansa pitävä HarrisonParrott on alansa konkari, joka aloitti managerointinsa jo vuonna 1969. Sen tallissa ovat suomalaisista kapellimestareista myös Susanna Mälkki, Osmo Vänskä, Hannu Lintu, Sakari Oramo, Dalia Stasevska ja Santtu-Matias Rouvali.

Tuoreimmat uutiset