sunnuntai toukokuu 5. 2024

Kaustisen kamarimusiikkiviikko soi radiossa ja verkossa

Kamarimusiikkiviikon taiteellinen johtaja Kaija Saarikettu. © Heidi Strengell

Huomenna 22.1. alkava Kaustisen kamarimusiikkiviikko on tapahtumarajoitusten myötä joutunut perumaan useamman konserttinsa ja siirtänyt jäljellä olevan ohjelman kokonaan etäkonserteiksi. Konsertit toteutetaan maksuttomina suoratoistolähetyksinä, joihin löytyvät linkit festivaalin verkkosivuilta. Lisäksi suurin osa konserteista lähetetään suorana Yle Radio 1:ssä.

Kamarimusiikkiviikko ottaa varaslähdön Kaustisen musiikkilukion opiskelijoiden ohjelmalla ja jatkuu sunnuntaisella juhlajumalanpalveluksella. Torstain 28.1. Kontrasteja-konsertissa taiteellisen johtajan, viulisti Kaija Saariketun kanssa soittavat pianisti Juho Pohjonen ja klarinetisti Lauri Sallinen. Kantaesityksenä kuullaan tämän vuoden vierailijasäveltäjä Juha T. Koskisen Heart of Light, ja Koskisen teoksista ohjelmassa on myös Dream Transmission. Ohjelmassa kuullaan myös Saariketun Terra, Bartókin Kontrasteja sekä Skrjabinin pianosonaatti nro 6.

Perjantain 29.1. Vaelluksia-konserttiin saapuu vieraaksi Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri Tomas Djusjöbackan johdolla. Solisteina Koskisen Omaggio a Smillassa toimivat viulisti Annemarie Åström ja trumpetisti Jukka-Pekka Peltoniemi. Ohjelmassa on myös Sibeliuksen ja Gabriela Lena Frankin teokset sekä kaustislaista perinteisempää ja uudempaa pelimannimusiikkia, jossa orkesteria vahvistaa Akkapelimannit-yhtye. Saman illan Hiljaisuuden lauluja -konsertissa saa kantaesityksensä Kimmo Hakolan NATURE, jossa Sallisen ja Saariketun rinnalla on sellistinä Janne Virkkala ja pianossa Hakola itse.

Tuoreimmat uutiset