perjantai toukokuu 3. 2024

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään heinäkuussa virtuaalisesti

Yökatrillia vuosittain säestävä JPP konsertoi myös Kaustisen festivaalin virtuaaliversiossa. © Krista Järvelä / Kaustinen Folk Music Festival

Kaustinen Folk Music Festival, kotoisammin Kaustisen kansanmusiikkijuhlat, ilmoitti jo hyvissä ajoin tämän vuoden varsinaisen festivaalinsa peruuntumisen, mutta järjestää heinäkuussa ohjelmaa verkon välityksellä 13.–19. heinäkuuta, eli samaan aikaan kuin itse festivaalin oli tarkoitus olla.

Festivaali on kutsunut tällä viikolla kaikki pelimanneiksi ilmoittautuneet tallentamaan videolle laulu-, soitto- ja tanssiesityksiä yhdestä kappaleesta aina täyden konsertin mittaan. Näitä esityksiä sijoitetaan virtuaalifestivaaliviikolle. ”Olemme saaneet paljon viestejä siitä, miten ihmiset kaipaavat tänne. Heinäkuinen viikko on monille pitkäaikainen perinne ja vuoden kohokohta, jolloin pääsee irti arjesta ja saa keskittyä vain musiikkiin ja tunnelmaan. Sitä nyt vaan ei voinut jättää noin vain väliin”, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo. ”Lämmintä kasvokkain kohtaamista on mahdotonta korvata mitenkään, mutta näin virtuaalisesti se onnistuu nyt niin hyvin kuin on mahdollista.”

Loppuviikosta nähdään kolme Kaustinen Live -konserttia suorana lähetyksenä Kaustinen-salista. Torstaina 16.7. lavalle nousee Konsta Jylhä -kilpailujen palkittuja esiintyjiä. Perjantaina 17.7. on luvassa ”eteläpohjalaista rytkettä”, ja lauantaina 18.7. yleisön toivekonsertin toteuttaa JPP. Suorat lähetykset alkavat kello 19. VirtuaaliKaustinen huipentuu yhteissoittoon verkossa sunnuntaina 19.7. kello 14.

Tuoreimmat uutiset