torstai huhtikuu 25. 2024

Korona kurittaa yhä: Korppoon ja Ahvenanmaan jazzfestivaalit siirtyvät vuodella, KPKO julkaisee syysohjelmansa vasta elokuussa

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri taiteellisen johtajansa Malin Bromanin kera. © Ulla Nikula

Tuoreimmat konserttitoiminnan lykkäysuutiset sijoittuvat rannikkoseudulle. Archipelago Sea Jazz -nimikkeen alle yhdistyneistä jazztapahtumista on jo aiemmin peruttu tältä kesältä Baltic Jazz sekä Turku Sea Jazz, ja nyt myös Korpo Sea Jazz ja Åland Sea Jazz siirtyvät kesälle 2021. ”Käytännössä festivaaliin liittyvä suunnittelutyö on ollut helmikuusta saakka tehtynä, joten koko koronakevään ollaan vain odotettu viranomaispäätöksiä. Vaikka festivaalin peruuttaminen harmittaa, niin henkilökohtaisesti artistien työtilanne kokonaisuudessaan on kuitenkin minulla ajatuksissa päällimmäisenä. Festivaalien peruuttaminen tulee näkymään merkittävänä tulonmenetyksenä myös monelle saaristoyrittäjälle”, kommentoi asiaa tiedotteessa toiminnanjohtaja Bosse Mellberg.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri puolestaan lykkää syksynsä ohjelmistojulkistusta. Syys- ja lokakuun konsertit orkesteri julkistaa elokuussa, kuten tänä vuonna moni muukin suomalainen orkesteri, ja loppusyksyn ohjelman myöhemmin erikseen. ”Kulttuurikentälle on luvattu Suomen hallituksen linjaamat viralliset toimintaohjeet syksyn tapahtumiin liittyen juhannuksen tietämissä, joten syksyn konserttiohjelmat ja koronarajoitukset huomioivat konserttikäytänteet voidaan työstää lopullisesti valmiiksi vasta silloin”, kommentoi intendentti Marjukka Puutio. Orkesterin vierailut Crusell-viikolla ja Turun musiikkijuhlilla peruuntuivat, mutta Korsholman musiikkijuhlien ohjelmansa orkesteri lähettää verkon kautta heinäkuun lopussa.

Tuoreimmat uutiset