maanantai lokakuu 2. 2023

Kuopion kaupunginorkesteri mukana etätoiminnan pilotissa kotihoidon asiakkaille

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot Nevio Keller, oboe ja Ananta
Diaz, fagotti soittivat syyskaudella kaksi
etämusiikkihetkeä kotihoidon asiakkaille. © Heidi Sihvonen

Orkesterin oboe-fagotti-duo soitti syyskauden aikana kaksi etämusiikkihetkeä vanhusten koteihin.

Kuopion kaupunginorkesteri on ollut syyskauden aikana mukana Kuopion kaupungin vanhuspalveluiden etäpäivätoiminnan pilotissa ikääntyneille. Pilotissa orkesterin duo soitti etämusiikkihetkiä kotihoidon asiakkaille heidän kotonaan olevien tablettien välityksellä ja Kuopion kaupungin kulttuurilaitokset tuottivat etäryhmätoiminnan sisältöjä koteihin. Mukana olivat kaupunginorkesterin lisäksi Kuopion kaupunginkirjasto ja kaupungin kulttuuripalvelut.

Kuopion kaupunginorkesterin muusikot, oboisti Nevio Keller ja fagotisti Ananta Diaz, soittivat kuluneen syyskauden aikana kaksi etämusiikkihetkeä kotihoidon asiakkaille osana Kuopion kaupungin pilottia ikääntyneille. Musiikkihetket lähetettiin Kuopion Musiikkikeskuksesta asiakkaiden koteihin. Pilotissa kokeiltiin kaupungin kulttuurilaitosten tuottamien etäryhmäsisältöjen tarjoamista vanhuspalveluiden virtuaalihoidon asiakkaille. Kohderyhmäksi valikoitiin henkilöitä, jotka osallistuivat kotihoidon arvioivaan kuntoutusjaksoon.

Etäryhmätoiminta toteutettiin Videovisit-järjestelmän kautta ja asiakkaiden kotona olevien tablettien välityksellä, ja toimintaan kuului vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Kotiin soitetut etämusiikkihetket saivat kiitoksia ja hyvää palautetta osallistujiltaan.

Kaupunginorkesteri toteutti myös korona-aikana etämusiikkihetkiä ikääntyneiden päivätoiminnan ryhmille Kuopioon ja Siilinjärvelle Teamsin välityksellä. Orkesterin pyrkimyksenä on kehittää toimintaansa ikääntyneille ja tavoittaa säännöllisesti sellaisia henkilöitä, jotka eivät pääse konserttipaikoille. Kuopion kaupungin strategian mukaisesti orkesterin tavoitteena on myös kotona asumisen tukeminen ja kotiin tuotettavien palveluiden tarjoaminen. Mahdollisuuksien mukaan kaupunginorkesteri toteuttaa etämusiikkihetkiä myös jatkossa.

Tuoreimmat uutiset