perjantai toukokuu 3. 2024

Lastenmusiikkipäivän tapahtumia on taas ympäri Suomen – päätapahtumat tänä vuonna Hämeenlinnassa

Käpylehmä-orkesteri esiintyy Vantaan F-musiikin lastenmusiikkipäivätapahtumassa. © Timo Korpi

Viime vuonna ensimmäistä kertaa vietetty valtakunnallinen lastenmusiikkipäivä tuo jälleen lukuisia tapahtumia ympäri Suomen. Lastenmusiikin kohdalla päivällä on lavea käsite – se on oikeastaan viikonmittainen ja sitä vietetään 16.–24. marraskuuta. Lastenmusiikkipäivän päätapahtumat järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa, mutta konsertteja kuullaan joka puolella Suomea.

Viikonmittainen päivä alkaa lauantaina 16. marraskuuta Jyväskylässä ja Kuopiossa järjestettävillä lastenmusiikkitapahtumilla ja se päättyy lauantaina 23. marraskuuta Vantaan F-musiikissa järjestettävään tapahtumaan. Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kuopion ja Vantaan (18. ja 23.11.) lisäksi lastenmusiikkitapahtumia järjestetään Seinäjoella ja Salossa (17.11.), Uudessakaupungissa (19.11.), Huittisissa ja Kangasalla (20.11.) sekä Valkeakoskella (21.11.). Lisäksi Konserttikeskus järjestää 18.–22. marraskuuta useilla paikkakunnilla koulu- ja päiväkotikonsertteja.

Eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa voi paikkakunnasta riippuen esimerkiksi kokeilla soittimia tai rakentaa niitä, osallistua erilaisiin työpajoihin sekä kuunnella konsertteja. Lekkerbergin laulava kylä esiintyy Kuopiossa, viime vuonna Vuoden lastenmusiikkitekijä -palkinnolla palkittu Orffit puolestaan Seinäjoella ja Käpylehmä-orkesteri Vantaalla. Myös lapset astuvat lavalle esiintymään lapsille.

Lastenmusiikkipäivän päätapahtumiin kuuluva, nyt jo loppuunvarattu juhlakonsertti soi Hämeenlinnan Verkatehtaan teatterin päänäyttämöllä sunnuntaina 17. marraskuuta ja lastenmuusikoiden palkitsemistilaisuus Jellonagaala puolestaan Vanaja-salissa tiistaina 19. marraskuuta. Gaalassa palkitaan muun muassa vuoden lastenlaulu, lastenlevy sekä lastenmusiikkiteko. Lisäksi Suomen musiikkikasvatusseura FiSME järjestää yhteistoiminnassa Lastenmusiikki ry:n, Konserttikeskuksen ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa Musiikki, kasvatus ja lapset 2019 -seminaarin sunnuntaina 19. marraskuuta Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Lastenmusiikkipäivän järjestää Lastenmusiikki ry ja Konserttikeskus yhteistyössä muun muassa Suomen musiikkikasvatusseura FiSMEn, Musiikintekijät ry:n, Varhaisiän musiikinopettajat Vamo ry:n, Lasten oman radion sekä Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Päivällä, tai oikeammin päivillä, halutaan muistuttaa lasten oikeudesta ja tarpeesta omaan musiikkiin.

Tarkemmin järjestettäviin lastenmusiikkitapahtumiin pääset tutustumaan täällä.

 

Tuoreimmat uutiset