Live-hanke tuo kulttuuria kouluihin

 

Seinäjoen kaupunginorkesteri on yksi Live -hankkeeseen osallistuvia orkestereita.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Live-hanke jatkuu tuoden merkittävän määrän konsertteja ja esityksiä kouluihin ja päiväkoteihin. Nyt toiminta on laajentunut myös muihin esittäviin taiteisiin. Hanketta hallinnoivan Konserttikeskuksen partnerina on Teatterikeskus.

Sen tavoitteena on toteuttaa 600 tanssin, teatterin ja sirkuksen esitystä ja saavuttaa 90 000 lasta ja nuorta. Ohjelmatoimikunta valitsi ohjelmistolistoille 22 esiintyjäryhmää.

Kaikkiaan Live2-hanke tuottaa 900 konserttia ja esitystä sekä saavuttaa 140 000 lasta ja nuorta.

”Hanke mahdollistaa toimintaa myös uusien yhteistyökumppaneiden kanssa sekä konserttien ja esitysten toteuttamista uusille kohderyhmille ja uusiin ympäristöihin, kuten esimerkiksi sairaaloihin ja palvelukeskuksiin. Erityisenä painopistealueena tarjonnassa ovat sellaiset kunnat, joissa yleensä ei ole saatavilla juurikaan kulttuuripalveluita”, kertoo projektipäällikkö Timo Klemettinen Konserttikeskuksesta.

Yhteistyössä Suomen sinfoniaorkesterit ry:n kanssa hankkeeseen tuli mukaan yhdeksän orkesteria eri puolilta Suomea. Perinteisten päiväkoti- ja koulukonserttien lisäksi orkesterit tuottavat konsertteja myös sairaaloihin, sairaalakouluihin ja palvelukeskuksiin sekä muille erityisryhmille. Orkestereiden esitykset on toteutettu tämän kevään aikana.

Mukaan hankkeeseen valittiin Lohjan kaupunginorkesteri, Suomalainen barokkiorkesteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Kuopion kaupunginorkesteri, Joensuun kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, Lahden kaupunginorkesteri ja Vantaan Viihdeorkesteri sekä Helsingin kamarikuoro.

Musiikin erityisoppimiskeskus Resonaarin kanssa tehty sopimus sisältää 40 konsertin tuottamisen. Niistä tälle keväälle jäi 22 esitystä. Maailman musiikin keskuksen kanssa taas on toteutettu konsertteja, joissa esiintyvät maahanmuuttajataustaisten ja kantasuomalaisten muusikoiden kokoonpanot.

”Keskeinen tavoite on konserttien järjestäminen sellaisille kuulijaryhmille, jotka usein jäävät tämänkaltaisten mahdollisuuksien ulkopuolelle. Konserttien tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä vuoropuhelua musiikin ja taiteen kautta”, Klemetttinen kertoo.

”Konserttien suunnittelussa tehdään myös yhteistyössä Kukunori ry:n kanssa, jonka kautta hanke tavoittaa eri ikäisiä mielenterveyskuntoutujia. Yksi hankkeeseen osallistuvista yhtyeistä on Arabic Ensemble, jonka kohderyhmänä ovat koulut, joissa arabiankielisten oppilaiden osuus on erityisen suuri.”

Edellinen artikkeliValtteina selkeys ja rehellisyys
Seuraava artikkeliSisältö 04 2024