Cecilia Damströmin konsertto kantaesityksenä Kokkolassa

Raimo Vertaisen tango-orkesteri Guardia Nueva konsertoi Talviharmonikassa kahdesti. © Marek Sabogal

CECILIA DAMSTRÖMIN konsertto Permafrost (Ikirouta) on jo kahdeksas harmonikkakonsertto Talviharmonikan tilausten sarjassa.

 

KESKI-POHJANMAAN KAMARIORKESTERIN ja Talviharmonikan yhteistilaus, ilmastokysymyksiin liittyvä Cecilia Damströmin harmonikkakonsertto, saa kantaesityksensä Kokkolassa 16. helmikuuta. Solistina soittaa Sonja Vertainen, ja orkesteria johtaa Jan Söderblom.

Talviharmonikka on sydäntalven piriste ja todellinen koko kansan festivaali. Sen dynamo on Raimo Vertainen, jonka perustama ja johtama loistava tango-orkesteri Guardia Nueva esittää solisteineen ja kuoroineen avajaisissa 10.2. Martin Palmerin tangomessun Misa a Buenos Aires.

Guardia Nuevaa kuullaan myös Kampus-hallin suuressa viihdekonsertissa 17.2., kun solisteina esiintyvät Jennie Storbacka ja Jarkko Ahola. Paljon, paljon muutakin on luvassa, Raimo Vertainen kertoo: ”Ukraina on kova harmonikkamaa. Sieltä meille saapuu Duo Bryats Band, joka ohjelmisto 13.2. ulottuu kotimaansa kansanmusiikista rock- ja popmusiikkiin. Kuten viime vuonna, väliaikatarjoilun tuotto luovutetaan Unicefin kautta Ukrainan lapsille.”

Anna Kortelaisen käsikirjoittama musiikkidraama Näkemiin, Viipuri! nähdään 14.2. Sen musiikki on koottu aikansa iskusävelmistä sekä uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs. Karjala-teema muistuttaa sotien yli 400 000 evakosta, yhtenä heistä Sortavalan maalaiskunnassa syntynyt äitini.”

Seuraavana päivänä kuullaan mielenkiintoista duokokoonpanoa, jossa harmonikkaa soittaa Martina ja urkuja Mauritz Brunell.”

Ilmaisiin huveihin lukeutuvat mm. Haitarihiihto, Talvi 1800-luvun Kokkolassa, konservatorion balettiopiston Tanssin putkessa, Nuorten virtuoosien irrottelu ja Säveliä senioreille.

Festivaali ei olisi mahdollinen ilman talkoovoimia. Yhtä festivaalia rakennetaan parin vuoden ajan, ja toteutus on hirvittävän iso ponnistus. Lisäjännitystä tuottaa, että koronan jälkeen ihmiset unohtivat hienon käytännön ostaa konserttiliput hyvissä ajoin etukäteen”, Raimo Vertainen toteaa.

Optimismia on silti ilmassa: ”Nyt tulossa on 26. festivaali. Eri tapahtumia on kaikkina vuosina järjestetty yhteensä jo yli 500, ja jokainen niistä on tehty yleisö mielessä.” ■

Koko ohjelma: www.talviharmonikka.com

Edellinen artikkeliJäitä hattuun, boomeri
Seuraava artikkeliKeskinen Suomi, helmikuu