sunnuntai toukokuu 5. 2024

Lotta Wennäkoski valittu säveltämään Savonlinnan oopperajuhlien kantaesitystä

Lotta Wennäkoski. © Maarit Kytöharju

Savonlinnan Oopperajuhlien viime vuoden librettokilpailun voittajakäsikirjoituksen säveltäjäksi on valittu Lotta Wennäkoski. Libretto Regine on peräisin Laura Voipion kynästä, ja se kertoo tanskalaisfilosofi Søren Kierkegaardin morsiamen Regine Olsenin (1822-1904) elämäntarinan.

”On ilo ja kunnia saada säveltää Regine Savonlinnan Oopperajuhlille. Libretto on kaunis ja huolellisesti rakennettu. Ryhdyn isoon sävellystehtävään innolla mutta levollisin mielin. Libretisti Laura Voipio on selvästi tiennyt, mitä tekee”, kommentoi Wennäkoski tiedotteessa sävellystilaustaan. Hänen viimeaikaisiin teoksiinsa kuuluvat mm. BBC:lle kirjoitettu orkesteriteos Flounce sekä Teosto-palkintoehdokkaaksi valittu, RSO:n ja Polyteknikkojen kuoron kantaesittämä Uniin asti. Tällä hetkellä Wennäkoski säveltää Los Angelesin filharmonikoille kamariteosta.

Oopperajuhlien librettokilpailun päämääränä oli luoda uusi suomalainen ooppera kantaesitettäväksi oopperajuhlilla. Voittajalibretisti Voipio on ammatiltaan suomentaja ja laulaja, ja hän on aikaisemmin kirjoittanut kuva- ja tietokirjallisuuden lisäksi libreton oopperaan Maailman valo (2010).

Tuoreimmat uutiset