torstai elokuu 18. 2022

Meta4 -kvartetti Jyväskylä Sinfonian päävierailijaksi

Meta4 haluaa tuoda Jyväskylä Sinfonian ohjelmissa esiin yhteiskunnassa laajemminkin näkyvää moniäänisyyttä.

Jousikvartetti Meta4 on valittu Jyväskylä Sinfonian päävierailijaksi kahdeksi vuodeksi ajalle 2022–2024. Elokuussa 2022 tehtävässään aloittavat viulistit Minna Pensola ja Antti Tikkanen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen sekä sellisti Tomas Djupsjöbacka, jotka vastaavat vuosittain vähintään neljän konserttikokonaisuuden suunnittelusta sekä orkesterin taiteellisesta kehittämisestä.
Sinfoniakonserteissaan Meta4-kvartetin taitelijat johtavat orkesteria samalla siinä soittaessaan. Kvartetin jäsenet myös jakavat konserttien vetovastuita keskenään, minkä lisäksi kvartetti kutsuu orkesterin eteen vierailijoita kansainväliseltä huipulta.
”Olemme iloisia, että Jyväskylässä on rohkeutta tarttua tällaiseen toimintatapaan. Orkesterissa on mieletön energia ja läsnäolo”, kvartettilaiset kuvaavat.
”Meille on tärkeää pyrkiä olemaan oman aikakautemme ja arvomaailmamme tulkkeja. Tulevilla kausillamme Jyväskylässä haluammekin näyttää ja valaista musiikin kautta yhteiskunnassa laajemminkin näkyvää moniäänisyyttä.”
Päätös kutsua Meta4 -kvartetti perinteisesti kapellimestareille tarkoitettuun päävierailijatehtävään on uusi avaus. Orkesterin muusikoiden mukaan päätökseen vaikuttivat erityisesti mielenkiintoiset ohjelmistot, innostus ja korkea ammatillinen taso.
Ville Matvejeffin sopimus Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina päättyy kuluvan kevään lopussa, mutta sen jälkeen hän jatkaa taiteellisena neuvonantajana vuoden 2023 loppuun saakka. uutta ylikapellimestaria etsitään vuodeksi 2024. Orkesteri lisää myös vierailevien kapellimestareiden osuutta sinfoniakonserteissaan.
 
 

Tuoreimmat uutiset