maanantai huhtikuu 29. 2024

Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneilla koronavirustartuntoja – konsertissa olleita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan

Musiikkitalossa naistenpäivänä pidettyyn juhlakonserttiin osallistuneilla on todettu korovirustartuntoja. Kaikkia konsertissa olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan. © Niklas Nabb

Musiikkitalossa 8. maaliskuuta pidettyyn naistenpäivän juhlakonserttiin osallistuneet esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat riskiarvion perusteella saattaneet altistua koronavirukselle. Tämän hetken tiedon mukaan seitsemällä tilaisuuteen osallistuneella on todettu koronavirustartunta.

Sairastuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu henkilökohtaisesti toimintaohjeet. Kaikkia konserttiin osallistuneita kehotetaan tarkkailemaan vointiaan. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta tartunnasta eli sairastumisia voi ilmaantua konserttiin osallistuneilla 22. maaliskuuta asti.

Anna-Mari Kähärän emännöimässä naistenpäivän konsertissa esiintyivät mm. laulaja-näyttelijä Maria Ylipää, KYN- ja Philomela-kuorot sekä Katja Lundén Company.

Jos konsertissa olleelle tulee nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, tulee tämän soittaa oman kunnan terveysasemalle tai työterveyshuoltoon. Myös verkossa Omaolo-palvelussa voi tehdä koronaviruksen oirearvion. Palvelusta saa oireiden perusteella toimintaohjeet.

Lisätietoa koronaviruksesta voit lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla tai Helsingin kaupungin kotisivuilla.

Tuoreimmat uutiset