maanantai elokuu 8. 2022

Nuoret pianistit taituroivat Madetoja-pianokilpailussa

Madetoja-kilpailun yli 17-vuotiaiden sarjan finalistit 2022: Edit Rautio, Emma Ylitalo, Perttu Savijärvi, Ahti Alavillamo ja Mikael Loponen. © Milla Korja

Kahdestoista valtakunnallinen nuorten soittajien Leevi Madetoja -pianokilpailu järjestettiin Oulussa 22.–28. toukokuuta. Tavanomaisesti tammikuussa järjestetty kilpailu oli jouduttu kokoontumisrajoitusten vuoksi siirtämään poikkeusaikaan. Kilpailu on tarkoitettu Suomen musiikkioppilaitoksissa, konservatorioissa tai ammattikorkeakouluissa pianonsoittoa opiskeleville nuorille ja lapsille, ja siihen osallistui 68 soittajaa kolmessa eri sarjassa: alle 13-vuotiaat, 13–16-vuotiaat sekä 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan ensimmäisen palkinnon (3000 €) sai Turun konservatoriossa opiskeleva Mikael Loponen, jonka myös Joensuun musiikkijuhlat kutsuivat esiintymään vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2023. Toisen palkinnon (2000 €) ja Oulunsalon musiikkijuhlien esiintyjäkutsun sai Ahti Alavillamo ja kolmannen palkinnon (1000 €) Perttu Savijärvi. Suomen Säveltäjät ry:n erikoispalkinnon parhaasta uuden suomalaisen pianomusiikin esityksestä saivat Eerika Näsänen ja Emmi Kärnä.

Tuoreimmat uutiset