Nuorten Pianoakatemia -hankkeelle jatkorahoitus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä

 

Nuorten Pianoakatemia -hanke on saanut 360 000 euron suuruisen jatkorahoituksen Jane ja Aatos Erkon säätiöltä. Rahoitus on määrä käyttää mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin. Vuonna 2013 Suomen Kulttuurirahaston tuella perustettu Nuorten Pianoakatemia on erityisen taitavien koulu- ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä, johon kuuluu tällä hetkellä kahdeksan 13–18-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea.

Richard Goode ja Nuorten Pianoakatemian oppilaita Mäntän musiikkijuhlilla 2017. © Nuorten Pianoakatemia

Nuorten pianoakatemian koordinaattori, pianotaiteilija Niklas Pokki on uutisesta hyvin iloissaan. ”Erkon säätiön avustus merkitsee sitä, että meillä on resurssit jatkaa pianoakatemian toimintaa äärettömän kunnianhimoisesti ja kutsua inspiroivimmat mahdolliset henkilöt kouluttamaan opiskelijoitamme. Avustus mahdollistaa myös jatkuvuuden, sillä nyt voimme ottaa koulutukseen uusia nuoria lahjakkuuksia, ovathan monet opiskelijoistamme tällä hetkellä yliopistoiän kynnyksellä. Suomalaisen pianismin taso kyllä vaikuttaa olevan vahvassa nousussa jopa varsin nuorten soittajien kohdalla, mikä lupaa hyvää pianoakatemialle.”

Viime vuosina Pianoakatemian kansainvälisinä opettajina ovat vierailleet muun muassa Robert Levin, Angela Hewitt, Andrzej Jasinski ja Richard Goode. Opiskelijat ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä esiintyneet useilla festivaaleilla, kuten PianoEspoossa. Oulun Leevi Madetoja -pianokilpailun 2018 voittaja Tarmo Peltokoski opiskelee Nuorten pianoakatemiassa ja myös Tampereen valtakunnallisen pianokilpailun 2017 voittaja Ossi Tanner on pianoakatemian entinen opiskelija.

 

 

 

 

Edellinen artikkeliMusiikkitalon ja Riegerin urkusopimus allekirjoitettiin
Seuraava artikkeliSomnium Ensemble voittoisa Tours’n kuorokilpailussa