maanantai kesäkuu 17. 2024

Opetus- ja kulttuuriministeriö avusti kesän kulttuuritapahtumia 7 miljoonalla lisäeurolla

Savonlinnan oopperajuhlat kuuluvat suurimpiin hätäavustuksen saajiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on jakanut 7 157 000 euroa korona-avustuksina kesän kulttuuritapahtumien järjestäjille. Järjestäjäorganisaatioita tuetaan, jotta ne pystyvät jatkamaan toimintaansa koronatilanteen aiheuttamista tappioista huolimatta ja valmistautumaan ensi vuoden tapahtumien järjestämiseen. Tukea myönnettiin yhteensä sadalle hakijalle.

Avustus on tarkoitettu 1.6.–31.8.2020 koronapandemiasta johtuvista syistä peruuntuneita tai ennakoitua pienempinä toteutuneita kulttuuritapahtumia vakiintuneesti ja säännöllisesti järjestävien yhteisöjen ja säätiöiden toimintaan. Suurimman avustuksen, 780 000 euroa, sai Savonlinnan oopperajuhlayhdistys. Oopperajuhlat peruutettiin tältä vuodelta kokonaan.

”Useat tapahtumat ovat toteutuneet ennakoitua pienempänä, siirtyneet tai peruuntuneet kokonaan. Toisaalta alalla on käytetty luovuutta ja on syntynyt kekseliäitä avauksia korvaamaan puuttuvia kulttuuritapahtumia ja -tilaisuuksia. Uusia liiketoimintamalleja esimerkiksi virtuaalisista live-esityksistä tulisi mielestäni kehittää edelleen. Tapahtumat voisivat saada paljon laajemman yleisön, jos niitä voi seurata eri puolilta Suomea tai ulkomailta”, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Tuoreimmat uutiset