sunnuntai toukokuu 5. 2024

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään striimattuna

Jukka Perko © Tanja Ahola; Elina Vähälä © Elina Simonen

31. kerran järjestettävät Oulun Musiikkijuhlat alkavat 17. maaliskuuta ja jatkuvat 28.3. saakka. Tämän vuoden festivaali on Jaakko Kuusiston taiteellisen johtokauden viimeinen; ensi vuoden festivaalista alkaen uusina taiteellisina johtajina toimivat viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko.

Koronatilanteen vuoksi kaikki konsertit esitetään verkkostriimeinä. Lisäksi musiikkijuhlien ohjelmistoon on osunut useita peruutuksia: esimerkiksi Kansallisoopperan viime syksynä Helsingin juhlaviikoille tekemä immersiivinen Laila-teos on jouduttu siirtämään määrittelemättömään tulevaisuuteen, ja Emerson String Quartetin vierailu on niin ikään jouduttu perumaan.

Irlantilaispianisti Barry Douglas kuitenkin tulee vierailemaan musiikkijuhlilla, soittaen sekä Oulu Sinfonian solistina Beethovenin viidennen pianokonserton että kahdessa kamarikonsertissa yhdessä Kuusiston, Vähälän ja sellisti Senja Rummukaisen kanssa. Ranskalainen jazzlaulaja Camille Bertault tulee Oulu All Star Big Bandin solistiksi, ja jazzohjelmaan kuuluu myös Timo Lassy Trion konsertti. Maria Ylipää, Marzi Nyman, Miko Kumpuvaara, Ville Herrala ja Jaakko Kuusisto tulkitsevat tangokonsertissa Ástor Piazzollaa yhdessä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopiskelijoiden kanssa. Oulu Sinfonian Jäähyväiset-konsertissa taiteelliset johtajat vaihtavat yhdessä viestikapulaa.

EDIT 15.3.2021 17:46: Oulun musiikkijuhlat alkavat ohjelmamuutosten vuoksi 17.3., ei 14.3.

Tuoreimmat uutiset