maanantai kesäkuu 17. 2024

Qoro-kuorot kansainvälisiin kilpailuvoittoihin

Qoro Quando palkintolavalla Lintzissä .

Qoro Quando- ja Queens of Qoro -kuorot saavuttivat merkittävät voitot Anton Bruckner kuorokilpailussa Itävallassa.

Vantaalainen Qoro Quando -kuoro on voittanut kamarikuorosarjan kansainvälisessä Anton Bruckner Choir Competition and Festival -kuorokilpailussa. Kuoron naisäänistä koottu Queens of Qoro -kuoro voitti myös kilpailun naiskuorosarjan. Queens of Qoro kutsuttiin myös loppukonserttiin, jossa se voitti koko kilpailun Grand Prix -palkinnon. Lisäksi Qoro Quando saavutti kirkkomusiikkisarjassa kultamitaliin oikeuttavat pisteet.

Anton Bruckner Choir Competition and Festival järjestettiin 14.– 18.6. Linzissä, Itävallassa nyt kuudennen kerran. Tapahtumaan osallistui 19 kuoroa Itävallan ja Suomen lisäksi mm. Yhdysvalloista, Kanadasta, Saksasta ja Argentiinasta. Suomesta tapahtumaan osallistuivat myös Helsingin laulu ja Kokkolan naislaulajat.

Qoro Quando on Vantaalla toimiva, vuodesta 2001 lähtien laulanut kamarikuoro, jonka juuret ovat Vaskivuoren lukiossa. Kuoro on saanut kultamitalin myös samassa Anton Bruckner -kuorokilpailussa vuonna 2011, World Choir Gamesissa Riikassa vuonna 2014 ja Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa vuonna 2015. Qoro Quandoa johtaa Jori Männistö ja Queens of Qoroa Emma Kuntsi.

Tuoreimmat uutiset