tiistai huhtikuu 30. 2024

Riihimäen kesäkonserttien teemana ”Pakettimatkoja”

Kesäkonserttien taiteellista johtajaa Ismo Eskelistä pääsee myös kuulemaan ohjelmassa runsaasti. © Heikki Tuuli

Vuodesta 1982 järjestetty kamarimusiikkijuhla Riihimäen Kesäkonsertit tarjoaa kesäkuun 4.–9. päivien teemana Pakettimatkoja. Matkatoimiston tavoin festivaali on luonut kunkin konsertin ohjelman maantieteen perusteella.

Esimerkiksi Ilta Venetsiassa -avajaiskonsertissa kuullaan Vivaldia, Giacomellia ja Monteverdiä; Talvi Provencessa puolestaan sisältää muun muassa niin Francis Poulencia kuin eteläisen Ranskan inspiroimaa Aulis Sallista. Pop up -konsertit tarjoavat lähiseutumatkailua muun muassa Riihimäen Prismaan, ja välimerellinen risteily puolestaan pitää sisällään niin espanjalaista kitaramusiikkia kuin myös Claude Debussya.

Kesäkonserttien vierailevina taiteilijoina ovat muun muassa Helena Juntunen, Paavali JumppanenAntti Tikkanen, Kaari Martin, Janne Rättyä, Jukka Perko, Teemu Viinikainen, FiBO Players ja Lapin kamariorkesteri John Storgårdsin johdolla. Kesäkonsertit toimivat yhteistyössä mm. Suomen lasimuseon ja Riihimäen musiikkiopiston kanssa. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii toista vuotta kitaristi Ismo Eskelinen.

 

Tuoreimmat uutiset