tiistai toukokuu 7. 2024

RSO:n, Linnun ja Tetzlaffin Bartók-levy voitti Gramophone-palkinnon

Viulisti Christian Tetzlaff. © Giorgia Bertazzi

Viulisti Christian Tetzlaffin, kapellimestari Hannu Linnun ja Radion sinfoniaorkesterin levytys Béla Bartókin (1881-1945) molemmista viulukonsertoista on saanut brittiläisen Gramophone-musiikkijulkaisun äänitepalkinnon parhaan konserttotaltioinnin sarjassa. Äänitteen julkaisijana toimi Ondine–levy-yhtiö. Myös RSO:n, Linnun ja Anne Sofie von Otterin Sibelius-levytys oli valittu ehdolle orkesterimusiikin kategoriaan. Yhteensä palkinnot jaettiin kymmenessä eri kategoriassa. Voittajaperusteita voi tarkastella täältä.

Edellisen kerran Radion sinfoniaorkesteri sai Gramophonen äänitepalkinnon vuonna 2006 Magnus Lindbergin klarinettikonserton levytyksestä. Lintu on ollut aiemmin Gramophone-ehdokkaana George Enescun 2. sinfonian levytyksestä Tampere Filharmonian kanssa ja Sibeliuksen ja Thomas Adès’n viulukonserttojen taltioinnista Liverpoolin filharmonikkojen sekä Augustin Hadelichin kanssa.

RSO työskentelee myös tulevaisuudessa Ondinen kanssa: Linnun johdolla orkesteri aloittaa Bartókin pianokonserttojen levytyksen Olli Mustosen kanssa sekä äänittää viimeiset teokset Witold Lutosławskin kokonaisorkesterilevytykseen. Lisäksi orkesteri levyttää Bernd Alois Zimmermannin orkesterimusiikkia ja Joonas Kokkosen Requiemin. Hyperion -levymerkille RSO taltioi Stephen Houghin kanssa kaikki Beethovenin pianokonsertot ja Sebastian Fagerlundin orkesteriteosten levytys ilmestyy BIS-levy-yhtiön kustantamana.

Rondon arvio voittajaäänitteestä on luettavissa täältä.

Tuoreimmat uutiset