perjantai huhtikuu 26. 2024

Santtu-Matias Rouvalista seuraava Philharmonia Orchestran ylikapellimestari

© Camilla Greenwell

Lontoolainen Philharmonia Orchestra on valinnut seuraavaksi ylikapellimestarikseen Santtu-Matias Rouvalin. Hänen viisivuotiskautensa alkaa syksyllä 2021. Tällä hetkellä Tampere Filharmonian ylikapellimestarina työskentelevästä 33-vuotiaasta Rouvalista on tulossa yksi historian nuorimpia Philharmonian ylikapellimestareita.

Valinta jatkaa Philharmonian suomalaisedustusta, sillä orkesterin tämänhetkinen ylikapellimestari on Esa-Pekka Salonen. Hän ilmoitti joulukuussa jättävänsä orkesterin, tultuaan sitä ennen nimitetyksi San Franciscon sinfoniaorkesterin johtoon. Salonen kuitenkin on Rouvalin nimityksen yhteydessä saanut myös Philharmoniasta emerituskapellimestarin tittelin.

Rouvali johti Philharmonia Orchestraa ensi kerran vuonna 2013 ja on ollut orkesterin päävierailija yhdessä Jakub Hrůšan kanssa. ”Tämä on suuren seikkailun alku: Lontoo on jännittävä paikka orkestereille, Philharmonia on kaupungin klassisen musiikin ytimessä, ja soittajat pystyvät mihin tahansa”, Rouvali kommentoi.

”Santtu edustaa tulevaisuutta: hän on nuori, dynaaminen, luonnollinen muusikko ja kapellimestarivelho. Hänellä on näyttöä yleisönrakennustyöstä ja kykyä ajatella sinfoniaorkesterin roolia 21. vuosisadalla”, kommentoi orkesterin managing director Helen Sprott.

Tuoreimmat uutiset