perjantai huhtikuu 26. 2024

Suomen sinfoniaorkesterit tekivät soivan kevättervehdyksen koululaisille ja opettajille

Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva etäsuurorkesteri lähettää kevätterveisensä lukuvuotensa päättäville koululaisille ja opettajille mosaiikkivideon muodossa. Videolla kuullaan finaali Ludwig van Beethovenin sinfoniasta nro 7.

Kevätsoitto-projektin musiikillisena neuvonantajana on toiminut kapellimestari Esa-Pekka Salonen ja siihen osallistui eri puolilla Suomea kaikkiaan kolmisensataa orkesterimuusikkoa. Salosen mukaan Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaali on energistä, tanssillista, optimistista ja suorastaan riehakasta musiikkia, joka sopii mainiosti Kevätsoiton iloiseen teemaan. ”250-vuotiaan säveltäjän mestariteos saa poikkeusaikana poikkeuksellisen toteutuksen. Haluan omasta ja projektiin osallistuneiden muusikkokollegojeni puolesta toivottaa hyvää kesää kaikille Suomen koululaisille ja opettajille”, sanoo Salonen.

Suomen sinfoniaorkesterien Kevätsoitto nähdään ja kuullaan osana opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen toteuttamaa kouluille suunnattua kevätjuhlapakettia.

Tuoreimmat uutiset