Gigli-gaalakonsertissa tähtiä Italiasta ja Suomesta

Gigli-gaalakonsertin italialaistähtiin kuuluu mezzosopraano Rossana Rinaldi. © Rossana Rinaldi

Suomen Beniamino Gigli -seura ja Italian kulttuuri-instituutti järjestävät Gigli-2022 Gaalakonsertin Savoy-teatterissa sunnuntaina 6. marraskuuta. Ohjelmassa on ooppera-aarioita ja klassista musiikkia. Seuran tarkoituksena on tehdä tunnetuksi italialaisen tenorin, aikakautensa kuuluisimman ja kalleimmin palkatun oopperalaulajan Beniamino Giglin (1890-1957) elämäntyötä sekä oopperamusiikkia ja kulttuurivaihtoa Suomen ja Italian välillä.

Italialais-suomalaisen gaalakonsertin suomalaiset esiintyjät ovat tunnettu sisaruspari, sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja bassobaritoni Ville Rusanen. Kumpikin on kiertänyt oopperataloja eri puolilla maailmaa ja tehnyt loistavan uran myös kotimaassa. Konsertissa esiintyy myös Sibelius-Akatemiassa ja Conservatorio della Svizzera Italiana -konservatoriossa Luganossa, Sveitsissä opiskellut sopraano Saara Kiiveri.

Veronasta saapuu mezzosopraano Rossana Rinaldi. Rossana on valmistunut Salernon konservatoriosta ja jatkanut lauluopintoja tunnettujen opettajien johdolla. Hän on laulanut mm. kapellimestareiden Zubin Mehtan ja Riccardo Mutin johdolla ja tenoreiden Placido Domingon ja Jose Carrerasin kanssa, esiintynyt kaikissa Italian tärkeimmissä oopperataloissa sekä eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa. Rossanan repertuaari käsittää kaikki tärkeät oopperataiteen mezzo-roolit.

Tenori Mauro De Santis on valmistunut oopperalaulajaksi Licinio Refice -konservatoriosta ja erikoistunut Santa Cecilian konservatoriossa Roomassa. Hän on esiintynyt Kurt Weillin ”kolmen pennin oopperassa”, laulanut useiden messujen solistina ja debytoinut useiden italialaissäveltäjien oopperaesityksissä sekä Italiassa että ulkomailla. De Santis on luennoinut oopperalaulamisesta Rooman Sapienza -yliopistossa. Tällä hetkellä hän esiintyy Italiassa ja eri puolilla Eurooppaa.

Konsertin laulajia säestää pianisti Jari Hiekkapelto, joka on toiminut Sibelius-Akatemian oopperakoulutettavien korrepetiittorina vuosikausia. Juontajana toimii sopraano Laura Pyrrö. 

 

Edellinen artikkeliTeeman klassisen musiikin ohjelmia marraskuussa 2022
Seuraava artikkeliJohann Sebastian Bach