Kaustinen satsaa myös uuteen

Kamus
Kamus-kvartettu kantaesittää Kaustisella nuoren säveltäjälupauksen Sebastian Hillin uutuusteoksen.

Kaustisen 38. Kamarimusiikkiviikon (24.-31.1.) ohjelman on koonnut uusi taiteellinen johtaja, kaustislaislähtöinen säveltäjä ja sävellysprofessori Veli-Matti Puumala. Punaisena lankana kulkevat Beethovenin myöhäisteokset, joita kuullaan lähes kaikissa viikon pääkonserteissa, mutta mukana on myös monta kantaesitystä. Viikon aikana järjestetään myös useita jameja ja konsertteja ravintola Pelimannissa.

Kaustinen on muusikoiden suhteen tunnetusti omavarainen, ja paikalliset muusikot kiertävät

esiintymässä muun muassa ravintoloissa, huoltoasemilla, kirjastossa ja vanhainkodeissa. Samaan aikaan Kaustisen kouluja kiertävät kitaristi Petri Kumela ja klarinetisti Heikki Nikula, jotka myös pitävät oman konsertin yhdessä sopraano Meeri Pulakan kanssa. Kantaesityksenä kuullaan Ville Raasakan Tableaux vivants I sekä Suomen kantaesityksenä Pehr Henrik Nordgrenin Seitsemän runoa kokoelmasta Ogura Hyakunin-Isshiu.

Myös Kamus-jousikvartetilla on tuomisinaan Janačékin ja Beethovenin lisäksi kantaesitys, Sebastian Hillin Elogio de la sombra. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria johtaa perinteisessä vierailukonsertissaan Nils Schweckendiek, ja solistina on harpisti Päivi Severeide. Kreeta-Maria Kentalan kokoamissa kamarimusiikkitalkoissa kuullaan kantaesityksinä Kalevi Ahon täydentämä Pehr-Henrik Nordgrenin kitaraminiatyyri sekä Ville Rasakan Musiikkilukiolla pitämän sävellystyöpajan tuloksia. Viikon päättää Barocco Boreale -yhtye.

Edellinen artikkeliMaailmanloppua odotellessa
Seuraava artikkeliMusiikkikilpailut muuttukoot