Kuorot valtaavat jälleen Vaasan

Sabrina ja Saarten tyttäret © Jesse Pasanen

Torstaista sunnuntaihin 26.–29.5. järjestettävä Vaasan 28. kuorofestivaali tuo viisikymmentä erilaista kuoroa lukuisiin esiintymisiin Pohjanmaan rannikolle.

”Meillä on ryhmiä paljon, iän ja tyylin puolesta laidasta laitaan, pienistä barbershop-lauluyhtyeistä isoihin klassisiin kuoroihin, lapsikuoroista aina eläkeläisiin. Normaalin vuoden osallistujalukuihin emme aivan päässeet, kun osallistumisaika päättyi tammikuussa ja tilanne oli tuolloin vielä niin epäselvä”, kertoo festivaalin tuottaja Ilkka Nyqvist.

”Ajat ovat olleet vaikeita varsinkin kuoroille, kun harrastus oli niin pitkään pannassa. Tämän vuoden alussakin oli vielä rajoituksia ja tilanne hyvin huono, ja esiintymiset eivät ole toteutuneet. Mutta mitä nyt olen kuullut ryhmiltä, niin he ovat hyvin innoissaan tulleet toteuttamaan tarkoitustaan. Tuntuu hyvältä päästä itse asiaan!”

Festivaalin jokaisena päivänä on yksi pääkonsertti. ”Ne tarjoavat jokaiselle jotain: torstaina paikalliset kuorot ovat vahvasti läsnä festivaalin perustajan Erkki Mendelinin muistokonsertissa. Perjantaina laulukollektiivi Sabrina ja Saarten tyttäret esiintyvät Kalevala-aiheisella Ainon tarinalla. Koska olemme kaksikielisellä alueella ja kaksikielinen festivaali, esiintyy lauantain pääkonsertissa mieskuoro Akademiska Sångföreningen. Päätöskonsertissa sunnuntaina on parhaita paloja festivaalin eri osallistujilta.”

Festivaalin koko ohjelma on luettavissa täällä.

Edellinen artikkeliViulukilpailussa tuntui kuin olisi konsertissa
Seuraava artikkeliViulukilpailun finaaliin tulee kova taso