Rondo-matka kutsuu juhlille Heinävedelle ja Mikkeliin

IMG_1249
Heinäveden Musiikkipäivät 2015: Leif Segerstamin sinfonian kantaesitys Sibelius-juhlinnan lomassa. Kirkko täyttyi konserteissa ääriään myöten.

Musiikki Marjatta toteuttaa Rondo-lehden kanssa 29.6.-1.7. yhteistyömatkan Helsingistä Heinäveden Musiikkipäiville ja Mikkelin Musiikkijuhlille. Musiikki Marjatta viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan.

Musiikki Marjatta on vienyt matkalaisia aiemminkin Heinäveden upeisiin kulttuurimaisemiin, mutta nyt kohteen valintaan on erityisen painava syy:

”Viime kesänä Heinäveden Musiikkipäivät uudistui merkittävästi ja kohosi täyteen loistoonsa, kun nuori kapellimestarilahjakkuus ja festivaalin uusi taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo toi Helsinki Sinfoniettan juhlien residenssiorkesteriksi”, Musiikki Marjatan johtaja Marjatta Silvennoinen toteaa.

”Vaikka Musiikkipäiviä on järjestetty Heinävedellä jo vuosien ajan, festivaali on monille musiikin ystäville yhä kiinnostava ja uusikin kohde. Yhdistettynä vahvasti etabloituneeseen Mikkelin Musiikkijuhliin saimme rakennetuksi monia elämyksiä tarjoavan matkakokonaisuuden.”

Heinäveden kirkossa 29.6. matkalaiset kuulevat Lasonpalon johtaman Musiikkipäivien avajaiskonsertin, jonka teemana on Erkki Melartin. Hänen Kesä-sinfoniansa nro 4 jälkeen kuullaan otteita Aino-oopperasta, jossa solisteina laulavat Hedvig Paulig, Annastiina Tahkola, Maiju Vaahtoluoto ja Juha Kotilainen.

Seuraavana iltapäivänä esiintyvät baritoni Juha Kotilainen ja kitaristi Janne Malinen. Tässä yhteydessä matkalaiset tapaavat Kotilaisen, joka on yksi Heinäveden Musiikkipäivien perustajista.

ainola-17-7-2014-117photo-JoelKangas
Nazig Azezian ja Jussi Makkonen – tässä kuvattuna Ainolassa – ovat asiantuntijoina mukana Musiikki Marjatan matkalla Heinävedelle ja Mikkeliin.

Heinävedeltä siirrytään illaksi Mikkeliin, jonka tuomiokirkossa kuullaan maestro Valeri Gergijevin johtama Verdin Requiem. Orkesteri, kuoro ja solistit ovat Pietarin Mariinski-teatterista.

Seuraavan päivän 1.7. ohjelmassa on lounas maineikkaassa Tertin kartanossa. Ryhmälle järjestetään täällä yksityiskonsertti, jossa esiintyvät sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian. Illalla palataan Helsinkiin.

”Jussi ja Nazig olivat viime kesänä Pieliselle suuntautuneen suuren Sibelius-matkan taiteilijoita. Nyt he ovat koko Heinäveden ja Mikkelin matkan ajan mukanamme kertomassa matkan musiikillisesta tarjonnasta. Näillä upeilla taitelijoilla myös sana on hallussa”, Marjatta Silvennoinen kertoo.

Lisätietoa matkasta: www.musiikkimarjatta.net

Matti Tuomisto

Edellinen artikkeliBrittiläisen musiikin ankkuri eli täysillä myös varhaisen www-ajan
Seuraava artikkeli”Too many sopranos”