Sysmän suvisoitto käynnistyy, uusi taiteellinen johtaja julkistetaan maanantaina

Elina Vähälä päättää kautensa Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana.

Sysmän Suvisoitto järjestetään tänä vuonna 2.–9. heinäkuuta Päijät-Hämeessä. Asikkalan, Hartolan ja Luhangan kirkkojen ohella konserttipaikkoina ovat Sysmän teatteritalo sekä Sysmän VPK:n lava.

”Viime vuonna pystyimme itse asiassa järjestämään Suvisoiton niin, että esitimme konsertit pienemmällä yleisöllä, mutta kahteen kertaan. Niinpä tämän vuoden ohjelma on aivan uusi, lukuun ottamatta Tallinnan kamariorkesteria, joka siirtyi viime kesältä matkustusrajoitusten vuoksi”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja, viulisti Elina Vähälä.

Suvisoitossa ei tänä vuonna ole erityistä yhtä teemaa, vaan jokainen konsertti on tehty omaksi kokonaisuudekseen: kolme kamarikonserttia, liedkonsertti, orkesterikonsertti, Olavi Virta -teemainen Aili Järvelän ja Jukka Perko Avaran konsertti – olihan Virta kotoisin Sysmästä – sekä Marzi Nymanin Jimi Hendrix –ilta. Taiteilijoihin voi tutustua täällä.

Vähälän pesti taiteellisena johtajana päättyy tähän kesään. ”Seuraajani on jo valittu, mutta hänet paljastetaan jo nyt festivaalin aikana, ensi maanantaina.”

Edellinen artikkeliValoshow-Aida on näyttävä muttei koskettanut
Seuraava artikkeliMikkelin musiikkijuhlat selvisivät myllerrysten keväästä