Torstai-iltojen herkkua kuoromusiikin ystäville

Ylioppilaskunnan Laulajat, johtajanaan Pasi Hyökki, avaa Kuoromusiikin kausikonsertit ylihuomenna torstaina 1.9. © Ylioppilaskunnan Laulajat

Kuoromusiikin ystäviä hellitään Helsingissä koko syksyn ajan. Tulevana torstaina 1. syyskuuta käynnistyvät Kuoromusiikin kausikonsertit tarjoavat kuoromusiikista kiinnostuneille säännöllisen kulttuuriaktiviteetin. Syyskuusta joulukuun alkuun torstai-iltaisin on mahdollista kuulla korkeatasoinen kuorokonsertti keskellä Helsinkiä Ritarihuoneella tai Temppeliaukion kirkossa. Konserteissa esiintyy viikoittain vaihtuvalla ohjelmalla jokin pääkaupunkiseudun tunnetuimmista kuoroista.

”Kuoromusiikki on taiteena aliarvostettua”,
väittää Kuoromusiikin kausikonserttien taiteellisen toimikunnan puheenjohtaja Pasi Hyökki
”Yleisö on päässyt tutustumaan siitä vain pieneen osaan. Yhdistämällä lähes 30 tasokkaan kuoromme taidot ja ohjelmistot voimme nyt esitellä musiikkimme monipuolisuutta aivan ennenkuulumattomalla tavalla”, hän iloitsee.

Hyökin mukaan uusi koordinoitu konserttitoiminta on mahdollista vain kuorojen yhteisellä päämäärällä.
”Olen valtavan onnellinen tästä uudesta yhteistyöstämme. Tavoitteemmehan on koko kentän ja kuorokulttuurin profiilin nosto. Suomi on tuhansien kuorojen maa ja kuorolaulu aivan suomalaisen kulttuurin ytimessä.”

Avajaissyksynä konsertteja on tarjolla yhteensä neljätoista ja ensi kevätkaudella kuusitoista. Niissä esiintyvät kuorot edustavat lähes kaikkia kuoromuotoja. Luvassa on rikas ja tyyliltään vaihteleva kattaus kuoromusiikkia, josta jokainen löytää sekä tuttuja että täysin uusia suosikkiteoksia. Mukana oleviin kuoroihin kuuluvat mm. Grex Musicus, Philomela sekä Tapiolan kuoro. 

Konserteissa voi tavata muita kuoromusiikista kiinnostuneita, vertailla ohjelmistovalintoja ja jatkaa keskustelua esitysten jälkeenkin nettisivuilla. Sivuilla julkaistaan jokaisesta konsertista myös musiikkitoimittaja Tove Djupsjöbackan arvio sekä konserttitallenne, joka on katsottavissa kuukauden ajan. Kuoromusiikin kausikonserttien nettisivuille pääset tästä.

Edellinen artikkeliSyyskuun näköislehti
Seuraava artikkeliOrkesteri ohjaa itse itseään