Viisi kamarikuoroa juhlii kevättä yhteisellä sarjalla

Kampin Laulu © Cata Portin

Kamarikuorojen kevät -konserttisarja tuo tänä keväänä saman sateenvarjon alle viisi helsinkiläistä kamarikuoroa, jotka vuorollaan esiintyvät Helsingin konservatorion konserttisalissa.

Lauantaina 23.4. sarjan aloittaa Kampin Laulu Saara Aittakummun johdolla ja vieraanaan baritoni Sampo Haapaniemi sekä Briosa-jousikvartetti. 14.5. kamarikuoro Audite esiintyy Jani Sivénin johdolla, ja 15.5. vuorossa on Spira Ensemble George Parrisin johdolla. 21.5. esiintyy Somnium Ensemble Elisa Huovisen johdolla, ja sarjan päättää 2.6. 50-vuotiasta säveltäjä Alex Freemania konsertissaan juhliva Kamarikuoro Kaamos Visa Yrjölän johdolla.

”Meillä on Helsingissä upeita huippukuoroja, jotka puurtavat pääosin omissa oloissaan; kaikki yhteistyö ja yhteinen noste tälle toiminnalle on hyvin tervetullutta. Toivon, että Kamarikuorojen kevät saisi kunkin kuoron vakituisen konserttiyleisön löytämään myös muiden kuorojen konsertteihin”, kertoo Saara Aittakumpu.

”Toivon, että tällaiset konserttisarjat herättäisivät laajemmassakin yleisössä kiinnostusta kuoromusiikkia kohtaan ja nostaisivat sen profiilia. On tärkeää, että kuorot puhaltavat yhteen hiileen, ja uskon, että konserttisarjatoiminnassa kaikki esiintyjät hyötyvät toisistaan”, toteaa puolestaan Elisa Huovinen.

Edellinen artikkeliKatastrofin kompassia etsimässä
Seuraava artikkeliSibeliusta leikellen ja harppoen