tiistai toukokuu 14. 2024

Susanna Mälkille oma emoji

Kuva: Ulkoasiainministeriö.
Kuva: Ulkoasiainministeriö.

 

Suomen ulkoministeriön This Is Finland -maakuvasivuston uusissa emojeissa on mukana kapellimestari Susanna Mälkkiä esittävä kuvasymboli nimeltä The Conductor. Kuvan virallinen merkitys on lanseerattu muotoon the feeling of being in charge eli vapaasti suomennettuna ’tahtin lyömisen tunne’.

Kuluvana vuonna Susanna Mälkki on erityisen ajankohtainen, sillä hän aloittaa Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina elokuussa ja on juuri nimetty Los Angelesin filharmonisen orkesterin päävierailijaksi. ”Suomella on ollut aina sekä vahvoja naisia että maailmankuuluja kapellimestareita. Susanna Mälkki on näiden kahden asian yhdistelmä. Esiintyminen tapahtuu harvojen naisten maailmassa”, kuvailuteksti kertoo.

Emojeita käytetään yleisesti eri mobiiliviestinnän muodoissa ja sosiaalisessa mediassa. Suomalaisuuden päivään ajoitetun valikoiman lisäyksen myötä näitä suomalaistettuja symboleita on yhteensä 49 erilaista. Tunnetuista henkilöistä pääsivät tällä kertaa mukaan Mälkin lisäksi Tarja Turunen ja Jari Litmanen.

Kaikki uudet sekä joulukuussa 2015 julkistetut emojit löytyvät This is Finland -maakuntasivustolta. Finland Emojis -nimisen kokoelman voi ladata ilmaiseksi AppStoren tai Google Playn kautta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset