perjantai huhtikuu 19. 2024

Tampere Chamber Music -festivaali rakentuu perinteisten elementtien ympärille

Tunnelmia vuoden 2020 festivaalilta. © Anna-Kaisa Noki

Alkuvuodesta kesäkuuhun siirtynyt Tampere Chamber Music -festivaali toteutetaan striimi- ja äänitefestivaalina verkon välityksellä, mutta tapahtumiin on myös myynnissä pieni erä lippuja paikan päälle aluehallintoviraston 50 hengen yleisörajoituksen mukaisesti.

2.–5.6. järjestettävä Tampere Chamber Music mainitsee olevansa ”tiettävästi Suomen ensimmäinen hiilineutraali festivaali”, kompensoiden hiilijalanjälkensä osana niin ikään hiilineutraalin Tampere-talon metsänistutusta. Festivaalin tämän vuoden teemana on Matkalla muutoksessa – Viisi elementtiä. Nämä elementit ovat perinteisen kiinalaisen filosofian vesi, puu, tuli, maa ja metalli, joiden mukaan tapahtuman pääkonsertitkin on nimetty.

Festivaalin esiintyjiin kuuluvat taiteellisen johtajan, pianisti Heini Kärkkäisen lisäksi viulistit Réka Szilvay ja Otto Antikainen, alttoviulisti Atte Kilpeläinen, sellisti Marko Ylönen, kontrabasisti Petri Mäkiharju, kitaristi Ismo Eskelinen sekä tanssija Minna Tervamäki. Ohjelma on listattu täällä.

Konserttien ohella tapahtumaan kuuluvat Ylösen, Szilvayn ja Kilpeläisen mestarikurssit sekä luentoja ja osallistavaa ohjelmaa, jossa vierailijoina ovat aivotutkija Minna Huotilainen, lääkäri Jukka Pekka Kouri ja fysioterapeutti Erja Kouri.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Tuoreimmat uutiset