perjantai toukokuu 17. 2024

Tampereen Sävel maksuttomana verkko-ohjelmana

Sanfranciscolainen Chanticleer on yksi Tampereen Sävelen 2021 pääesiintyjistä.

Parittomina vuosina järjestettävän Tampereen Sävelen ohjelma koostuu vuonna festivaalin tuottamista verkkoesityksistä, johon tämänkertainen taiteellinen johtaja Michael McGlynn on koonnut kansainvälisen lauluyhtyeohjelman. Kuorokatselmus on peruttu, ja 13 yhtyeen kansainvälinen lauluyhtyekilpailu järjestetään niin ikään videotaltiointeina. 9.–13.6. ensi-iltansa saavat videot ovat katsottavissa kaksi viikkoa.

Ulkomaisista esiintyjistä päänimiä ovat 12-henkinen yhdysvaltalainen Chanticleer, McGlynnin johtama irlantilainen ANÚNA, irlantilais-islantilainen M’ANAM, yhdysvaltalainen Ordained, tanskalainen SØNK ja neljän erimaalaisen laulajan yhteinen Songs of the Earth -projekti.

Kotimaiset edustajat Tampereen Sävelen ohjelmassa ovat lauluyhtye Rajaton, Ilo Ensemble ja Philomela. Lisäksi ennakko-ohjelmana 1.6. esitetään Somnium Ensemblen levyttämä ja Alex Freemanin säveltämä Spring Hymnal rovaniemeläisen videotaiteilijan Arttu Niemisen visualisoimana musiikkivideona. Teos on Tampereen Sävelen, Tampereen elokuvajuhlien ja Tampereen Taidemuseon tilaustyö.

Lisätietoja ohjelmasta täällä.

Tuoreimmat uutiset